Németh András szövetségi kapitány szavait idézve, a komolyabb játékerőt képviselő Siófok és a nagyobb nemzetközi rutinnal rendelkező osztrák Hypo mérkőzött meg egymással a Balaton partján, a KEK-nyolcaddöntő első találkozóján. A magyar együttes telt ház előtt, Such Nelli találatával szerezte meg a vezetést, és a folytatásban is előrébb járt az ősszel még a Bajnokok Ligájában szereplő bécsieknél. A hazaiak védekezése nagyszerűen működött az első félidőben: húsz perc alatt mindössze négy gólt kaptak, mégsem lehetett felhőtlen az örömük. A támadások befejezésébe és a megítélt büntetők értékesítésébe ugyanis a kelletnél többször csúszott hiba. Ráadásul a tapasztalt orosz kapus, Sanko kiváló védésekkel tartotta meccsben csapatatát. Németh találata után így is 10-5 állt a táblán, a második félidőt pedig háromgólos előny birtokában kezdhette az SKC.

Golovin Vlagyimir tanítványai a szünet után nem akarták elkövetni azt a hibát, amit a januári magyar bajnoki rangadókon, így nem ragadtak be a rajtnál, és a 43. percben, amikor Pastrovics kapus hosszú passzát a válogatott szélső, Erdősi gólra váltotta, már 19-12-re vezetettek. A különbség azonban nem nőtt tovább, ehelyett a pontosan dobó Acimovic három gólra hozta fel csapatát és Léránt is többször beköszönt volt csapatának. Az utolsó másfél percben, 25-20-as állásnál a somogyiak megpróbáltak még egy gólt lőni, de kimaradt a lehetőség és le is járt a játékidő.

„Nem vagyok elégedett: sajnos nagyon sok helyzetünk kimaradt, így nehéz lesz a visszavágó az otthonában erős Hypo ellen – mondta a lefújás után a kilenc gólig jutó siófoki csapatkapitány, Orbán Annamária. A védekezésünk alapvetően jó volt, a támadások befejezésében kell javulnunk. Természetesen továbbra is a továbbjutás a célunk.”

A Siófok éppen akkora különbséggel nyert, hogy kellőképpen izgalmas legyen a visszavágó…

Golovin Vlagyimir: Megnehezítettünk a saját dolgunkat, de ez még csak a párharc első része volt. Túlzottan lámpalázasok voltunk, ennek tulajdonítom a sok kihagyott ziccert. Sajnos a második félidőre sem sikerült igazán rendezni a sorokat: hiába léptünk el hét góllal, nem tudtuk megőrizni az előnyt. Nem szeretnénk számolgatni, győzelmi reményekkel lépünk pályára a visszavágón is.

Kovács Ferenc: Tudtuk, hogy egy jó csapat lesz az ellenfelünk a nyolcaddöntőben, és fel is készültünk rendesen. Voltak jobb és rosszabb periódusaink, és abban bízunk, hogy a visszavágó jobban sikerül majd. Remélem, le tudjuk dolgozni a hátrányunkat saját otthonunkban.

SIÓFOK KC-GALERIUS FÖDŐ – HYPO NÖ 25-20 (12-9)

Siófok, 500 néző. V.: Ilieva, Karbeska (macedónok).

SKC: Pastrovics - Such 2, Szekerczés 1, PIEDADE 4, Wörz 1, ORBÁN ANNAMÁRIA 9 (4), ERDŐSI  5. Csere: Kumpel (kapus), Németh Cs. 1, Szalai B. 1, Schneider 1, Deáki.
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir.

Hypo: Sanko - Costa 2, Budecevic 2, Kaiser, Rotis-Nagy, Dedic, Da Rocha 1. Csere: Acimovic 8 (2), Léránt 4, Goricanec 3, Mauler, Araos, Stumvoll. Vezetőedző: Kovács Ferenc

Az eredmény alakulása. 2. p.: 1-0, 6. p.: 3-1, 11. p.: 5-2, 19. p.: 7-4, 23. p.: 10-5. 26. p.: 11-6, 29. p.: 12-9, 33. p.: 13-10, 38. p.: 16-10, 43. p.: 19-12, 46. p.: 19-15, 49. p.: 22-17, 53. p.: 22-19, 59. p.: 25-20.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc

Hétméteresek: 7/4, ill. 3/2

Címkék: kek, hypo, siófok kc, kézilabda, sport