Győzelmi reményekkel utazott szerdán az utolsó helyezett Zalaegerszeg otthonába a Kaposvári KK csapata. Sokáig jobban is álltak a somogyiak, a véghajrát azonban jobban bírták a hazaiak, és nagy meglepetésre 94-89-re verték Fekete Ádám csapatát.

- Úgy érzem, hogy egy nagy lehetőséget szalasztottunk el, mert egy nyerhető meccs volt. Úgy volt az egész meccsen, hogy a ZTE meglépett minket a zóna védekezésükkel. Több alkalommal is volt, hogy kiépítettünk egy 5-6 pontos előnyt és nem tudtunk tovább lépni és ezt érzem a kulcsnak, hogy ők visszajöttek és hát a meccset eldöntő utolsó percekben kaptunk három hármast, kicsit kapkodóbb lett a játékunk és egy fájó vereséggel jöttünk el Egerszegről - emlékezett vissza Grebenár Péter.

A csapat idén eddig hullámzó teljesítményt nyújtott. A bravúrgyőzelmek mellé, becsúszott néhány nem várt, éppen ezért fájó vereség is.

- Idén már volt talán kettő, vagy három olyan meccsünk is, ahol mínusz 20-ról, mínusz 15-ről álltunk fel kevesebb mint tíz perc alatt, úgyhogy azt mondhatom, hogy ez benne van a pakliban. Sajnos mindig benne van a pakliban, hogy az ellenfélnél mindig lesz egy-két-három játékos aki egyszer csak fogja magát és nyolc hurka után, bedob négy triplát és azzal már megfordul az állás - mondta Horváth Márton.

Szombaton viszont már a kilencedik helyezett Körmendet fogadják a kaposváriak. A két csapat novemberi meccsét nagy meglepetésre a KKK nyerte idegenben, és most is csak a győzelem lehet a fiúk célja. A hazaiak nyáron igazolt játékosának, Grebenár Péternek pedig külön jelentőséggel bír az összecsapás, hiszen korábban hosszú éveket húzott le a Körmend csapatában.

- Ilyenkor dupla a bizonyítási vágy, most nekünk különösen fontos mérkőzés ez az utolsó négy és hát a hazai meccseket mindenképp hoznunk kell és azért idegenben is bravúrokra lesz szükségünk - tette hozzá Grebenár Péter.

A Körmend ellen tehát egy rendkívül fontos mérkőzés vár Fekete Ádám csapatára. Aki nem tud a helyszínen szurkolni a csapatnak, az akár a Kapos.hu-n is figyelemmel kísérheti a szombaton 18 órakor kezdődő összecsapást.

Címkék: kkk, kosárlabda, sport