Úgy tűnik, egyre inkább magára talál a csapat: az MTK, a Szeged és a Békéscsaba legyőzése sem okozott gondot, és ahogy jöttek a sikerek, úgy javult a forma és nőtt meg az önbizalom - írja esélylatolgató tudósításában a klub honlapja.

A balatoni gárda már azzal sporttörténelmet írt, hogy a Magyar Kupában bronzérmet szerzett 2014 tavaszán, és ezzel biztosította a helyét a KEK-ben. A lányok a harmadik fordulóban kapcsolódtak be a küzdelmekbe, és kettős győzelemmel jutottak túl macedón ellenfelükön. A nyolcaddöntő már nagyobb falat lesz, és amikor a novemberi sorsoláson kiderült, hogy az osztrák Hypo ellen lépünk majd pályára, összességében mindenki derűlátó volt.

"Több szempontból is örülök annak, hogy a Hypót kaptuk ellenfélül. Nincsenek messze tőlünk, ráadásul nagyon sok mérkőzésüket láttam az elmúlt időszakban, sok az ismerős arc az együttesben. Azt hiszem, kaphattunk volna jóval erősebb ellenfelet is a nyolcaddöntőre, így nem panaszkodhatunk. Úgy gondolom, hogy legalább ötven százalék esélyünk van a továbbjutásra" - fogalmazott akkor a vezetőedző, Golovin Vlagyimir.

A bécsi székhelyű csapat az egyik legsikeresebb alakulat az EHF Bajnokok Ligája történetében: eddig 8 alkalommal sikerült elhódítania a trófeát. Az osztrákok 2013-ban KEK-et nyertek, 38 alkalommal szereztek bajnoki címet hazájukban és 25 alkalommal hódították el a kupa-elsőséget.

A labda először most szombaton 18 órakor indul útjára, a visszavágó időpontja: február 14.

A nyolcaddöntők párosítása:

FTC-Rail Cargo Hungaria (magyar)–Tertnes Bergen (norvég)

Siófok KC-Galérius Fürdő (magyar)–Hypo Niederösterreich (osztrák)

HCM Roman (román)–Midtjylland (dán)

Lokomotiva Zagreb (horvát)–Blomberg-Lippe (német)

Byasen (norvég)–Radnicski Kragujevac (szerb)

Dalfsen (holland)–Fleury (francia)

Randers (dán)–MKS Selgros Lublin (lengyel)

Zvezda Zvenyigorod (orosz)–Podravka Vegeta (horvát)

forrás és fotó: skc.hu

Címkék: hypo, KEK, nyolcaddöntő, SKC, Balaton, sport