A hazaiak a várakozásoknak megfelelően hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, elsősorban a két szélső, Such (e: suh) és Erdősi jóvoltából, akik valóságos gólpárbajt rendeztek az első játékrészben. A két csapat közti különbség hamar öt gól fölé hízott, 30 perc után 21-15-ös siófoki vezetés állt az eredményjelzőn.

A folytatásban már csak az volt a kérdés, hogy hány góllal győznek a hazaiak, a két csapat közt 12 gól is volt a különbség, és ugyan a Békéscsaba többször is felzárkózott 5 gólra, a hazai sikert nem fenyegette veszély. A Siófoknál a két szélsőn kívül Szalai gólerőssége, a csapat védekezése, valamint Kumpel kapusteljesítménye dicsérhető.

Golovin Vlagyimir vezetőedző, Siófok KC-Galerius Fürdő: Foghíjas volt a Békécsaba, nem vootak itt kulcsjátékosai. Jól kezdtünk, de volt olyan periódus, amikor nem működött minden, belelkesedett a Békéscsaba, csökkentette a különbséget, de nem volt veszélyben a győzelem

Avar György vezetőedző, Békéscsabai Előre NKSE: Az országban dúló influenzajártvány ideért hozzánk is, ketten megbetegedtek, egy játékos eltiltását töltötte, így három alapember hiámnyzott, ők a magjai ennek a csapatnak. 

Szombaton 18 órától következik a Hypo elleni KEK-nyolcaddöntő első, hazai felvonása, a bajnokságban pedig február 25-én a Mosonmagyaróvár lesz a következő ellenfél, ugyancsak a Beszédes iskolai csarnokban.

Címkék: siófok kc galerius fürdő, kézilabda, nb1, sport