Egy hétnyi szünet után újra fordulót rendeztek a megyebajnokság alapszakaszában. A dobogós helyen álló csapatok közül a Zrínyi aktuális ellenfele a sereghajtó Monok SE gárdája volt. A fiatalokból verbuválódott egyletnek ez az első éve a bajnokságban.

- Fiatalok vannak inkább a csapatban, nyolc, kilencedik osztályosak, de igazából voltak, akik utánpótlásban játszottak egy kevés ideig, meg hát gyerekkorunkban játszottunk.Igazándiból kezdő csapat vagyunk, most álltunk össze, idén indultunk először a bajnokságban. Majd meglátjuk, hogy hogy alakul - mondta Paár Martin, a Monok SE játékosa.

A tudásbeli különbség 99-21-es végeredmény formájában jelentkezett a rutinosabb, és több éves kosaras múlttal rendelkező Zrínyisek javára, így a Monok SE első győzelme még várat magára.

A Zrínyiseknek az sem okozott problémát, hogy több játékosuk is hiányzott a csapatból ezen a napon. Azok viszont, akik pályára lépetek, kitettek magukért és mindenki eljutott legalább tíz pontig, többen pedig a húszpontos határt súrolták, vagy át is lépték azt.

- Mindenképp győzelmet vártunk, nagy arányút. Ez be is igazolódott hála Istennek elég könnyen nyertünk. Igyekeztünk ezt a kevés nézőt kiszolgálni. Páran jöttek le erre a reggeli meccsre, de megtettünk mindent, hogy élvezhető legyen a játék - tette hozzá Ötvös Richárd, a Zrínyi KK csapatából.

A fordulóban két mérkőzést rendeztek még a Monok - Zrínyi összecsapáson kívül. Azokon a találkozókon is magabiztos sikerek születtek, a Táncsics 72-47-re verte a Tamási együttesét, míg a Meló-Diák a Hengernél bizonyult jobbnak 80-52 arányban. A csapatok a hétvégén a 11. fordulóval folytatják a versengést.

Címkék: zrínyi kk, monok se, megyebajnokság, sport