Az éllovas kaposváriak 2-1-es hátrányból fordították a maguk javára az eredményt, és 116 perces csata végén kerekedtek felül 3:2 arányban. A Magyar Bálintot betegség miatt nélkülöző Demeter-legénység ezzel megőrizte veretlenségét.

"Ez a mérkőzés más volt, mint a Magyar Kupa-elődöntő" - kezdte összegzését Demeter György vezetőedző. - "Talán benne volt a csapatban a szerdai utolsó szett, amikor nagy különbséggel tudtunk nyerni. Hamar kiderült, hogy nem lesz könnyű a dolgunk, és a Dág ismét bebizonyította, hogy saját otthonában bárkivel felveszi a versenyt. Nehezítette a dolgunkat, hogy Magyar Bálint betegsége miatt el sem utazhatott velünk. Tóth István kezdett, a mérkőzés második részében pedig a 17 éves Keen Cameronnak szavaztam bizalmat. Az első és a harmadik szettet is megnyerte a Dág, így kétszer is nekünk kellett egyenlítenünk. Az ötödik játszmában előbb nekik volt meccslabdájuk, aztán nekünk, és mi értékesítettük a lehetőséget. Örülök a győzelemnek, és bízom benne, hogy szerdán, a kupaelődöntő visszavágóján, hazai környezetben is sikerrel járunk."

Dági KSE – Fino Kaposvár SE 2-3 (22, -24, 19, -19, -15)

Dág, 300 néző. V.: Mezei, Bátkai-Katona.

Dág: Oszuska G. 2, Krupánszki 21, Horváth G. 2, Oszuska Z 8, Jánossy 29, Szauter P. 15. Csere: Koch N. (libero). Vezetőedző: Szauter Ferenc.

Fino: Bozóki 6, Szabó A. 9, Tóth I. 4, Bagics B. 18, Juhász P. 14, Németh F. 33. Csere: Deák (libero), Rása 4, Keen 2. Vezetőedző: Demeter György.

A két együttes február 4-én, szerdán 18 órától ismét összecsap egymással, ezúttal a kaposvári városi sportcsarnokban, a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján.

Címkék: Dág, Demeter, Fino, döntő, kupa, bajnokság, sport