Akik most jártak először a Sportpálya 2004 Egyesület Unisex tornáján, azoknak elsőre furcsa lehetett, hogy fiúk és lányok egy csapatban léptek pályára a szennai sportcsarnokban. A mérkőzéseken viszont egyáltalán nem lógtak ki a sorból a hölgyek, ráadásul volt, aki ügyesebben bánt a labdával mint egy-két tapasztalt játékos.

- Külön öröm, hogy most jelenleg lányokkal is tudunk játszani, mert ugye az a szabály, hogy egyszerre két lánynak kell lennie a pályán, a mi csapatunkban szerencsére van már négy is. Nagyon örülünk neki, hogy itt lehetünk, mert egy-két lány talán még jobban is játszik mint a fiúk - mondta Szabó Zsolt, a kaposhomokiak csapatából.

Az Unisex Kupának idén már negyedik alkalommal vágtak neki a szervezők, és a torna népszerűségét jól mutatja, hogy idén már 11 csapat lépett pályára. Ráadásul már a megyén kívülről is érkeztek vegyes együttesek.

- Negyedik alkalommal rendezzük az unisex tornát. Fiúk és lányok vegyesen játszanak egy csapaton belül. Legfőbb szabály, hogy két lánynak mindig a pályán kell lennie. Félig-meddig futsal szabályok szerint próbáljuk meg játszani, 11 csapat van két csoportban, öten voltak a délelőttiben, hatan a délutániban. Főrészt Kaposvár és környékére tehetők a csapatok és a játékosok nagy része, de jött két csapat Pécsről is és jöttek játékosok Siófokról is - válaszolta Szita Ágnes, szervező.

A labdarúgással csak most ismerkedő hölgyeken kívül, volt aki komoly focista múlttal érkezett a tornára.

- Mivel régen fociztam lány csapatban, nekem most újszerű fiúkkal focizni, de úgy gondolom, hogy sokkal jobb így mert pörgősebb a játék és sokat lehet cselezni, passzolni a fiúkkal. Lányként kicsit nehezebb, mert a fiúk sokkal gyorsabbak, viszont egy jó fejlődési lehetőség számunkra - mondta Barkáné Lasky Vivien, a Páwák csapatától.

A nagy küzdelem közepette a fiúk azért igyekeztek kesztyűs kézzel bánni a hölgyekkel.

- Hát a fiúk úgy gondolom, hogy igen próbálnak minket védeni. Néha-néha elcsattan egy-két ütközés, de azért kíméletesek a lányokkal - tette hozzá Vivien.

A győztesnek járó trófeát végül a Nyenyec csapata emelhette a magasba, miután a döntőben büntetőkkel bizonyult jobbnak a nagybajomi Szupercsapatnál. A dobogó harmadik fokára pedig a kiskorpádiak állhattak fel. Folytatás február 7-én, a Borsodi kupán.

Címkék: unisex kupa, nyenyec, szenna, sport