Nem lehetett panasz a hangulatra a Kaposvár - Dombóvár féfi kosárlabda örökrangadón. A vendégcsapatot rengetegen kísérték el az NB II 11. fordulójának nagy meccsére, ami érthető is, hiszen az utóbbi időben nagyszerű sorozatot produkáltak Szőke Balázs tanítványai.

- Mi elkezdtük itt a december-január folyamán nyeregetni meccseket, összeállt úgy érzem a csapatunk és hát mindenképpen azt gondolom, hogy szeretnénk egy jó eredményt elérni itt Kaposváron. Múlt héten megvertük a PEAC-ot a másik esélyesét a bajnokságnak, szeretnénk itt is egy jó eredményt elérni. Dombóváron ki vannak éhezve az emberkék a kosárlabdára, az ugye látszik is, hogy most is nagyon sokan elkísértek minket - mondta Szőke Balázs, a Dombóvári KSE vezetőedzője.

A jó eredmények a Tigriseket sem kerülték el az utóbbi időben. A kaposváriak hat győztes meccs után vágtak neki a Dombóvár elleni találkozónak, és az idegenbeli siker után hazai pályán is egyértelmű cél volt a győzelem.

- Játszottunk velük már három mérkőzést, tudtunk nyerni Dombóváron 7-8 ponttal, két edzőmeccsen, háromból kettőt nyertünk. A dombóvári csapat az most feljövőben van, megverték a listavezető Pécset hazai pályán. Itt is rengeteg szurkoló elkíséri őket. Egy nagyon komoly mérkőzésre számítok - tette hozzá Fehér Iván, a Tigris KK mestere.

A meccs elején még felváltva estek a kosarak, az első negyed felétől viszont teljsen szétesett a hazai csapat. A vendégek mind védekezésben és támadásban is a hazaiak fölé nőtek, és tíz pontos előnnyel zárták az első negyedet. A Dombóvár a folytatásban sem vett vissza a lendületéből, és a félidő végére már 21 pontos előnybe került.

Fehér Iván csapatának a helyzete a második félidőben sem javult. Egyszer még 15 pontra megközelítették a vendégeket, de ezután végképp szétesett a kaposvári csapat, és a végén kiütéses, 98-58-as vereséget szenvedett. Szombaton újabb rangadó vár a Tigrisekre, ezúttal a Marcali otthonában.

Címkék: tigris kk, dombóvár, nb2, sport