A Palota elleni hazai siker után idegenben is győzelmi reményekkel léptek pályára a kaposváriak, akik jól tudták, hogy a nyolc közé jutás szempontjából sorsdöntő lehet a jászberényi rangadó. A csapat tagjai ennek megfelelően hangolódtak a meccsre, és ezen az estén megmutatták, hogy van tartásuk, tudnak küzdeni az eső perctől az utolsóig, és képesek arra, hogy komoly feladatot is megoldjanak.

A Diamant az első szettben, nagy csatában kerekedett felül 27:25 arányban. A térfélcsere után a négy idegenlégióst foglalkoztató házigazda villámrajtot vett, és 6:0-ra, majd 8:2-re is vezetett már.

A kaposváriak ezután kaptak újra erőre, és előbb türelmes játékkal ledolgozták hátrányukat, majd az újabb győzelmet is kiharcolták. A harmadik játékrészben ismét megcsillogtatta erényeit a társaság, és hiába vezetett a második technikai szünetben 16:13-ra a házigazda, a legvégén megint a Diamant-lányok örülhettek.

Az együttes tagjai kiválóan összpontosítottak, a végjátékban pedig bebiztosították 3:0 arányú, nagyszerű sikerüket.

A kaposvári csapatban mindenki kimagaslóan teljesített, és külön öröm, hogy az egyik nagy rivális otthonából hozott el három pontot a társaság. Ezzel a Diamant alaposan visszavágott az őszi, hazai, 3-1-es vereségért, és újabb nagy lépést tett a nyolc közé kerülés felé. Mészáros Péter tanítványai kilenc győzelemmel, 27 ponttal állnak a hetedik helyen, ami mindenképpen biztató. Érdekesség, hogy tavaly 8 győzelem és 23 pont is elég volt a rájátszást érő pozíció eléréséhez.

A lányok az utolsó négy fordulóban ugyan a legerősebb magyar csapatokkal találkoznak (sorrendben a bajnoki címvédő Békéscsabával, a kupagyőztes Vasassal, a listavezető Gödöllővel és a négybe vágyó TFSE-vel), mégis megőrizhetik felsőházi pozíciójukat, ha nem borul a papírforma a közvetlen riválisok meccsein

Jászberényi RK – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 0-3 (-25, -20, -24)
Jászberény, 200 néző. V.: Jámbor, Suba.
Diamant: Jenei, Horváth A., Szívós I., Szombathelyi K., Rák, Harmath. Csere: Csitári (libero), Ihász.

Vezetőedző: Mészáros Péter.

Címkék: 1. mcm-diamant kaposvári egyetem, jászberény, nb1, sport