A Diamant-lányok a nehéz kezdés után 3-0-ra verték a Palotát idei első mérkőzésükön, ezzel megerősítették hetedik helyüket a tabellán. A lányok immár elmondhatják magukról, hogy a tabella utolsó négy csapatát oda-vissza elverték, ráadásul nem is akárhogyan: a nyolc meccsen mindössze egy szettet vesztettek.

- Edzettünk rendesen, nem erre készültünk. Lendületből megvolt ez is, fontos volt a nyolc közé jutás szempontjából. Most már speciálisan a Jászberény ellen fogunk készülni - mondta Mészáros Péter, a 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem vezetőedzője.

A Diamant-lányok biztosra mennének, így a következő fordulóban, Jászberényben is győzni szeretnének. A találkozó pénteken 18 óra 30 perckor kezdődik az újonc otthonában.

- Az alapszakaszban abszolút benne leszünk a nyolcban, én úgy gondoom. A héten megyünk Jászberénybe, nehéz meccs lesz, de úgy gondolom, az is meglesz - tette hozzá Szívós Ildikó.

Könnyű meccs biztos, hogy nem vár a lányokra.
Könnyű meccs biztos, hogy nem vár a lányokra.

Októberben emlékezetes mérkőzést vívott egymással a kaposvári és a jászberényi együttes. Az első szettet magabiztosan nyerte a Dimant, a második játszma közepétől azonban átvette az irányítást a három idegenlégióssal felálló vendégcsapat, és végül 3-1-es győzelmet aratott.

A jászságiak azóta is a külföldi vonalat erősítik: a napokban szerződtették a 30 esztendős, korábbi utánpótlás-válogatott szerb feladót, Dragana Brkovicsot. A 180 centi magas röplabdázó korábban német és portugál bajnoki címet és kupaelsőséget is ünnepelhetett. Rajta kívül a Jászberény játékosa már két bosnyák és egy ukrán röplabdázó is.

Az átigazolási időszak végéhez közeledve érdekesség, hogy öt csapatban összesen 16 légiós színesíti a női NB I mezőnyét. A saját utánpótlására építő Diamant számára így egyre nehezebb lesz teljesíteni a kitűzött célokat, de a lányok ígérik: nem okoznak csalódást ebben a szezonban sem.

Címkék: 1. mcm-diamant kaposvári egyetem, jászberény, nb1, sport