A somogyiak első számú pontfelelőse, Németh Ferenc korábban egy szezont lehúzott már a szerb bajnokságban, így nem ismeretlen előtte az idei első ellenfél. 

„A szerb bajnokság erősebb, mint a magyar. Visszaemlékezve, nem voltak könnyű mérkőzések, egyszer sem lehetett fél gőzzel eredményt elérni. A Crvena zvezda nagyon sokszor megnyerte már a bajnokságot és a kupát. Egy fiatal, lelkes csapatról van szó, nagyon hajtósak, sokat dolgoznak. Annyira nem jött jól, hogy az év végén tizenöt nap kimaradt a közös munkából, nem voltak labdás edzéseink. Ők biztosan többet edzenek, arrafelé kevesebb szünetet adnak az év végén. Ennek ellenére bízom benne, hogy jól fog sikerülni a 2015-ös bemutatkozásunk, pedig az eddigi szezon egyik legerősebb csapata ellen játszunk” – mondta a válogatott ütő.

A kaposváriak nagyszerű sorozatot fejeztek be 2014 végén: az új évad mind a 18 meccsét megnyerték, hazai pályán pedig még szettet sem veszítettek.
„Kiderül, miként hat ránk, hogy nem játszottunk meccset 3-4 hete. Az eleje valószínűleg döcögős lesz, később jobbak leszünk. A szerb csapat verhető, jó lenne őket megverni, a kis terem zavarja majd őket. Idegenben meg majd meglátjuk mi lesz, az első meccs tapasztalatai és eredménye alapjá” – mondta válogatott centerünk, Szabó Alpár.

A fiúk videós elemzéssel is készültek immár újra a vezetőedző, Demeter György irányításával, és soros ellenfelük két mérkőzéséből is láttak részleteket. A Fino idei első mérkőzése csütörtökön 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban, a belépés ingyenes, a két játékvezető az ukrán Olekszij Szkibickij és a horvát Bojan Brlas lesz majd.

Címkék: fino, röplabda, sport