Elkezdődött a tavaszi szezon a Kaposvári AC asztaliteniszezőinél is. Az NB III-ban szereplő férfi csapatra a Bonyhád-Vasas várt a 2015-ös év első tétmérkőzésén. A bajnokság első fordulójában már megküzdött egymással a két együttes, és a hazaiak szerették volna megismételni az akkori szoros eredményt.

- Próbáltunk teljes csapattal felállni. A Pesten dolgozó játékosunk is most hál Isten tud játszani, úgyhogy vele együtt talán erősebbek vagyunk. Az ősszel is elég szoros meccset játszottunk, igyekszünk megnehezíteni a dolgukat, ezzel, hogy felállunk és talán a fiatalok is tudják teljesíteni az elvárást - mondta Okos Balázs, a Kaposvári AC játékosa.

A vendégek eddig jól szerepeltek a bajnokságban. Vesztett mérkőzés nélkül, a tabella második helyéről vághattak neki a kaposvári mérkőzésnek.

- Papírforma szerint mi vagyunk az esélyesebbek, de Kaposvár az egy olyan csapat, ahol azért föl tudnak állni jól és meglepetést bármikor tudnak okozni. Készültünk a mérkőzésre, tegnap is még edzettünk egyet. Meglátjuk, hogy mire lesz elég. Fejben kell jobbnak lenni, technikailag a két csapat körülbelül egy szinten van. Úgy gondolom, hogy aki fejben jobb az nyerhet ma - tette hozzá Teleki Attila, a Bonyhád Vasas játékosa.

A Kaposvári AC-nak különösen fontos lett volna, hogy pontot raboljon a Tolna megyeiektől, hiszen nehéz mérkőzések várnak rájuk az elkövetkezendő hetekben.

- Ezen a meccsen egy tisztes helytállást, a következő mérkőzéseken az elejével játszunk, tehát a nehezebb csapatokkal. A végén jönnek majd a nyerhető mérkőzések, szeretnénk egy öt pontot összehozni és a hetedik helyen zárni és ezzel bent maradni a végén - válaszolta Okos Balázs.

A tavalyi szoros mérkőzés végül most is megismétlődött. A párosok után még döntetlen volt az állás, az egyéni körök után viszont átvette a vezetést a vendég csapat, és tartva előnyét, végül 11:7-re verte a kaposváriakat. Hazai oldalon Major és Horváth is két-két győzelmet aratott, míg a fiatalok közül Cseke és Csanádi is döntetlent ért el csereként. Folytatás február elején.

Címkék: kaposvári ac, bonyhád, asztalitenisz, nb3, férfi, sport