A 2015-ös év első fordulójára készültek a hétvégén a Somogy megyei kosárlabda bajnokság csapatai. A játéknap egyik legjobban várt összecsapása a tabella első két helyét elfoglaló Tüskevár és Somogyjád csatája volt, és a listavezető számított a meccs esélyesének. Ennek ellenére meglepetésre készültek a jádiak.

- Úgy érzem, hogy ez a forduló rangadója lesz. Nincs veszítenivalónk, nyugodtan játszunk. Ők jobb játékosokkal rendelkeznek, de viszont megpróbálunk csapatként funkcionálni és egy jó szoros mérkőzést játszani. A téli szünetben is volt lehetőségünk edzeni. Jó társaság lévén összejöttünk heti kétszer és rendes edzéseket tartottunk - mondta Fonai László, a Somogyjád vezetőedzője.

A listavezető Tüskevár zsinórban 25 megnyert mérkőzés után készülhetett a Somogyjád elleni összecsapásra, és ezt a remek sorozatot tovább is szerették volna folytatni.

- A Somogyjádot mindenképpen erősebbnek tartjuk mint a Henger KK-t, aki előttünk játszott, de azért mindenképpen szeretnénk őket megverni, legyőzni helyesebben. Ha mindenki hozza a formáját, amit tudnak a fiúk, akkor különösebben más plusz motivációra nem lesz szükség és meg tudjuk nyerni a mérkőzést - válaszolta Bodródi Lajos, a Tüskevár SE vezetőedző.

A mérkőzés végül az előzetes várakozásoknak megfelelően igencsak szorosan indult, hiszen a félidőre négy pontos tüskevári előnnyel vonulhattak a csapatok. A folytatásban viszont beindult Bodródi Lajos csapata, és egyértelműen átvette a mérkőzés irányítását. Ennek meg is lett az eredménye és végül 73-50-re nyert a Tüskevár. A Somogyjád mostani veresége, valamint a Meló-Diák és a Zrínyi győzelmének köszönhetően visszacsúszott a tabella negyedik helyére.

Folytatás a hétvégén a Táncsics Mihály Gimnáziumban.

Címkék: megye bajnokság, tüskevár, somogyjád, kosárlabda, sport