Nem csak a gyakorlott asztaliteniszezőket várták a Balogh József emlékversenyre. A Kaposvári Asztalitenisz Club és a Somogy Megyei Asztalitenisz Szövetség közös rendezvényén elsőként a fiatalokat léphettek az asztalok mellé.

- Aelennek csak akkor lesz folytatása, ha játszanak és lesznek a gyerekek és amellett fontos ez az úgynevezett év végi összejövetel, hiszen ez az egész megyében egy hatalmas baráti társaság - mondta a Somogy Megyei Asztalitenisz Szövetség elnöke, Domján Tamás.

A Balogh József emléktornát már 21. alkalommal rendezték meg a somogyi asztaliteniszezők, ahol az ünneplés mellett azokról sem feledkeztek meg, akik már fentről szorítanak a helyi sikerekért.

- Én úgy tartom, hogy ez az asztalitenisz ünnepe. Egyszer emlékezünk azokról a játékosokról és vezetőkről, akik nincsenek köztünk. Meg hát kell egyszer összejönni és akkor egy jó hangulatban elbeszélgetni, jó hangulatban feleleveníteni a régi mérkőzéseket - tette hozzá a Kaposvári Asztalitenisz Klub egyesületi elnöke, Bali Tibor.

Emellett pedig az is fontos volt, hogy még jobban megszerettessék a fiatalokkal ezt a sportágat.

A délelőtt egyik fő attrakciója a szülők egymás elleni körmérkőzése volt. A mérkőzésekről a látványos labdamenetek sem hiányozhattak, de a hangsúly ezúttal a barátságos ütögetésen volt.

A szülők versenyéből végül Vargáné Juhász Anett jött ki a legjobban, míg a férfiak között Dani Róbert végzett az élen. A délelőtt folyamán a Kaposvári Asztalitenisz Club kiosztotta az idei év legtöbbet fejlődő utánpótlás versenyzőjének járó díjat is, melynek Cseke László örülhetett.

Címkék: asztali, tenisz, pingpong, sport