A Siófok KC-Galerius Fürdő háza táján derűlátó hangulatban, tervekben gazdagon várják 2015-öt. Fodor János klubigazgatóval beszélgettünk.


Kezdjük a beszélgetést a pályán elért sikerekkel! Minden vágyunk így valósuljon meg…

A 2013/2014-es évadban nagy álmunk valósult meg azzal, hogy a Magyar Kupában bronzérmet szereztünk, ráadásul ezzel ismét elnyertük a jogot arra, hogy indulhassunk a nemzetközi kupában, a várost és az országot képviselve. Ezek után, július elején az új játékosokkal megerősödve nagy akarattal és elszántsággal vágtunk neki a munkának, és egy fordulóval a bajnokság alapszakaszának fele előtt a harmadik helyen állunk a tabellán. December 30-án fogadjuk a váciakat, és ha győzünk, akkor már biztosan a harmadik helyen fordulunk. Nagyon remélem, hogy ennél rosszabb helyen már nem is leszünk ebben az évadban.

null

A csapat ráadásul a Kupagyőztesek Európa Kupájában is teljesítette az elvártakat.

Két évvel ezelőtt az EHF Kupában szerepeltünk, de nem tudtuk kivívni a továbbjutást az oroszok ellen. Most a KEK harmadik fordulójába kapcsolódtunk be, és kettős győzelemmel léptünk túl macedón ellenfelünkön. A folytatásban már a nyolc közé jutásért versenghetünk a nagy múltú osztrák Hypoval, és ezt mindenképpen fantasztikus dolognak tartom, mert még csak a hatodik évünket töltjük a magyar kézilabda élvonalában.

Az elmúlt időszakban nem csak a lányok, hanem a klub vezetői is sokat tettek azért, hogy még sikeresebb legyen a siófoki kézilabda. Hogy áll a sportcsarnok és a kollégium építése?

Októberben letettük az alapkövet, és elkezdtük az ezer fő befogadására alkalmas sportcsarnok építését. Az új létesítményt 2015-ben át fogjuk adni! A közelmúltban aláírtuk a kollégiumunk megépítéséről szóló szerződést, és ez az álmunk is megvalósulhat, méghozzá állami forrásból. Terveink szerint a jövő szeptemberben már ebben a kollégiumban kezdhetik meg a tanévet kézilabda utánpótlásunk növendékei. Ezúton is szeretném megköszönni a kormánynak és dr. Simicskó István államtitkár úrnak, hogy hitt és továbbra is hisz bennünk.

null

Kívánjuk, hogy 2015-ben is valósuljanak meg az SKC elképzelései!

Én pedig ezúton szeretnék békés, boldog karácsonyt és eredményes újesztendőt kívánni minden játékosunknak, edzőnknek, támogatónknak, partnerünknek és természetesen kitartó és mindig sokat segítő szurkolóinknak!

Címkék: siófok kc galerius fürdő, nb1, kézilabda, sport