Hasonló képességű csapatok küzdöttek meg egymással a Somogy megyei kosárlabda bajnokság hetedik fordulójának rangadóján. A Somogyjád-Zrínyi meccsen felváltva potyogtak még a kosarak az első negyedben, a folytatásban azonban fokozatosan átvette az irányítást a jádi csapat, így a félidőre 9 pontos előnnyel vonulhattak. Érdemi változást a folytatás sem hozott, a Zrínyi próbált rohanni az eredmény után, a Somogyjád viszont könyörtelenül kihasználta az előttük adódó lehetőségeket és végül 17 ponttal, 56-39-re nyertek Fonai László tanítványai.

- Nem volt egyszerű valóban. Jó ellenfél volt, fel voltak tüzelve, de mi okosan és taktikusan játszottunk. Nagyon sokat számított az, hogy sok lepattanót szedtünk és tudtunk indulni belőle - mondta Fonai László, a Somogyjád vezetőedzője.

- Sokkal jobb játék, főként kintről nem dobtunk jól, illetve nem is próbálkoztunk. A behúzódó zóna védekezés ellen nem tudtunk mit kezdeni. Ez volt a vereségünk fő oka. Védekezéssel nem volt baj úgy érzem - válaszolta Kubatov Péter, a Zrínyi játékosa.

A somogyjádiak két vereséggel kezdték az idei szezont, de azóta fokozatosan egyre jobb formába lendültek. Mostani győzelmük már zsinórban a negyedik volt, így a tabella második helyéről várhatják a folytatást.

- Az irányítónk cserben hagyott bennünket, aki tavaly volt. Sajnos az első két meccsünk ráment arra, hogy összeszedjem a csapatot, aztán fokról-fokra fejlődtünk. Nagyon sokat számít az, hogy a Babócsai Péter nálunk játszik és jól összefogja a társaságot. Ez volt a mi plusszunk - tette hozzá Fonai László.

A Somogyjád győzelmének is köszönhetően tovább sűrüsödött a Tüskevár mögötti üldözők mezőnye, hiszen így már négy csapat is négy győzelemmel követi a címvédő gárdát. Ehhez kellett az is, hogy a Meló-Diák nyerni tudjon 15 ponttal a Táncsics csapata ellen.

A tüskeváriak viszont tovább folytatták győzelmi sorozatukat, miután 103-76-ra verték a Tamási Dámokat. Folytatás 2015-ben.

Címkék: kosár, megye, bajnokság, sport