Az elmúlt időszak szép eredményei ellenére sem állt meg az élet a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola cselgáncs szakosztályában. Böröcz Zsolt ifi és serdülő korosztályos dzsúdósai előbb négy éremmel térhettek haza a budapesti országos bajnokságról. Nem sokkal késöbb pedig a csapat bajnokságon értek el hasonló kimagasló sikereket.

- Szerintem egyedüálló módon a serdülőtől a felnőtt korosztályig bezárólag, minden egyes korosztályban ki tudtunk állítani csapatokat. Ütőképes csapatokat fiú és lány kategóriában is, sőt volt olyan, hogy egy-egy kategóriában két csapattal is tudtunk indulni, úgyhogy rengeteg értékes ranglista ponttal gyarapodtunk, ott is jó néhány dobogós helyezést sikerült elcsípnünk - mondta Böröcz Zsolt, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője.

A csapatbajnokságon ráadásul nem kellett volna sok, hogy feljebb lépjenek a dobogón az ifjú cselgáncsozók, de ezúttal a bronzérem is szépen csillogott.

- Nagyon erős volt a mezőny, voltak igazolt embereink is, de nagyon jók voltunk. Ugye harmadik helyezettek lettünk, megpróbáltunk mindent én jelenpillanatban váltó voltam - válaszolta Karsai Dávid.

Az elmúlt időszakok szép eredményei mellett természetesen az utánpótlásról sem feledkeznek meg a csapat háza táján. Szerencsére akadnak is fiatal tehetségek, akik a dzsúdzsót választják.

- Nem rég kezdtem el, azért mert én szeretek ezeket a küzdelmi sportokat, nagyon jók szerintem - mondta az ifjú Szabó Hanna.

Az év végi sikerek után több verseny már nem vár idén Böröcz Zsolt tanítványaira, de sokuknak még teljesíteniük kell egy komoly kihívást idén.

- Egyedül az övvizsgák vannak ilyenkor még vissza, a piciknek is a házi övvizsga és a magasabb fokozatra a regionális övvizsga. Lesz egy vagy két olyan tanítvány aki barnaövre fog vizsgázni, ami már egy komoly szint és lesz olyan is aki már fekete övre fog vizsgázni, remélhetőleg sikeres dan vizsgát tesz Budapesten. Ezekre még készülünk és közben elkezdjük az alapozást - tette hozzá Böröcz Zsolt.

Emellett pedig a már a következő évre is készülnek a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola cselgáncsozói, hiszen januárban Szlovéniába várják a legkisebbekket egy felkészülési tornára.

 

Címkék: dzsúdó, tatami, cselgáncs, sport, kaposvár