Első téli teremtornáját rendezte a hétvégén a Sportpálya 2004 Egyesület. A Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával létrejött Mikulás Kupáról idén sem hiányozhattak a kaposvári kispályás bajnokság meghatározó csapatai, akik reggeltől estig, szinte megállás nélkül rúgták a labdát a szennai sportcsarnokban.

- Tizenöt csapat fogadta el a meghívásunkat, három darab ötös csoportban mennek a mérkőzések. A két csoportban legjobban szereplő csapat jut tovább majd az elődöntőbe utána pedig jönnek a helyosztók. A téli teremtornáinkat azt nyílt kategóriában rendezzük meg, tehát ide bárki jöhet, itt nincsen megkötés. Így az amatőröktől, egészen akár az NB1-es játékosokig, öregfiúkig bárkit szívesen látunk - mondta Böröczi Zoltán, a Mikulás Kupa főszervezője.

null

Ennek megfelelően vegyes volt a mezőny. Sokan a nagypályás bajnokságok szünetét kihasználva vágtak neki a Mikulás Kupának.

- Erős csapatok vannak, úgy gondoljuk, hogy mindenki megpróbálja kihasználni a bajnoki szünetekben adódó lehetőségeket, amiket a kispályás bajnokságok nyújtanak és elég színvonalas mezőny gyűlt itt is össze. Egy jót szeretnénk mindenképpen játszani és továbbjutni a csoportból - válaszolta Nagy Viktor, a Kisgát SE csapatából.

A rutinos indulók mellett, volt aki most vágott neki először a szennai teremtornának. Ilyen volt a Kikaptunk SE csapata is, és a fiúk a gyors kiesés ellenére is jól érezték magukat a Mikulás Kupán.

- Nem tudtuk ugye a csapatokat, hogy milyen csapatok vannak, azt hittük kicsit könnyebb lesz, meg hát mi is tehetünk róla, hogy így sikerült, de hát annyira nem volt rossz - tette hozzá Horváth Márkó.

null

A CD BOX csapata viszont a tapasztalt indulók sorát erősítette. A mezőny egyik legidősebb alakulataként szerettek volna odaérni a legjobbak közé.

- Szeretnénk továbbjutni a csoportunkból, aztán utána meglátjuk, hogy mire lesz még képes, a talán az egyik legöregebb csapat és hát szeretnénk minél továbbjutni, akár az elődöntő, döntő, majd meglátjuk - mondta a rutinos Máté Sándor, a CD-BOX alakulatától.

Máté Sándoréknak végül a negyedik hellyel kellett megelégedniük, hiszen a bronz meccsen 4-1-re kikaptak a Kisgát csapatától. A döntő viszont hatalmas küzdelmet hozott a FIFA 2005 és az Intouchables gárdái között, de a FIFA csak megnehezíteni tudta a címvédő dolgát. Így a 3:2-es siker után az Intouchables játékosai emelhették magasba a győztesnek járó serleget.

null

A téli időszakban egyébként még hat további tornára várják a szervezők a kispályás labdarúgás szerelmeseit. Legközelebb december 20-án a Karácsony Kupán.


Fotó: Sportpálya 2004 Egyesület Facebook oldalaFotó: Sportpálya 2004 Egyesület Facebook oldalaFotó: Sportpálya 2004 Egyesület Facebook oldalaFotó: Sportpálya 2004 Egyesület Facebook oldalaFotó: Sportpálya 2004 Egyesület Facebook oldalaFotó: Sportpálya 2004 Egyesület Facebook oldalaFotó: Sportpálya 2004 Egyesület Facebook oldalaFotó: Sportpálya 2004 Egyesület Facebook oldalaFotó: Sportpálya 2004 Egyesület Facebook oldala
Fotó: Sportpálya 2004 Egyesület Facebook oldala
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: mikulás kupa, szenna, teremlabdarúgás, sport