Öt meccses nyeretlenségi sorozatot szakított meg az elmúlt hétvégén az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB1-es női röplabdacsapata. Horváth Alexandráék akkor az első fordulóhoz hasonlóan az MTK csapatát győzték le és épp úgy mint akkor, most is a legjobbkor jött siker.

- Nagyon kellett már nekünk az a győzelem, hiszen azért ennyi vereség után nem olyan jó játszani. Így ez a győzelem, meghozta azt, hogy mégjobban összetartsunk és elindítsuk ez a sorozatot és minél több meccset nyerjünk most már - mondta Horváth Alexandra, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem játékosa.

Ma viszont már a hétvégi dupla fordulóra készültek a lányok. Így lesz lehetőségük, hogy újabb szép eredményekkel folytathassák a bajnokságot. Elsőként az Újpest csapatához látogatnak majd a lányok, akik közül többen is régi ismerősként szállhatnak majd harcba a lila-fehérek ellen.

- Egy fél évet játszottam ott tavaly, nagyon erős csapatuk van idén szerintem, főleg az edzőjük nagyon jó. Ez most nagyon kellett nekik. Egy jó kis mozgalmas kis meccset várok, egy legalább 3:2-es éles csatát, de főként, hogy tegyük bele amit tudunk és akkor jó lesz - tette hozzá Jenei Andrea, a kaposváriak játékosa.

A korábbi újpesti játékosok sorát erősíti Horváth Alexandra is. Neki is külön élmény lesz korábbi csapata ellen szerepelni.

- Ez egy nagy presztízs meccs számomra, mivel két évet az Újpest csapatában játszottam. Szeretném megmutatni, hogy mennyit fejlődtem itt Kaposváron és hát győzni is ellenük. Minden játékost ismerek a csapatban, azért egy kicsit nehezebb lesz játszani ellenük, de mindent megpróbálunk - válaszolta Horváth Alexandra.

Vasárnap pedig már újabb hazai mérkőzés vár Mészáros Péter tanítványaira. Az a Fatum Nyírsuli érkezik majd Kaposvárra, amely néhány hete búcsúztatta a lányokat a Magyar Kupából.

- Nehéz lesz, biztos, hogy nehéz lesz. Ők eddig mindig jók voltak, de nagyon szorosakat játszottunk és remélem, hogy mostmár mi fogunk nyerni és nekünk sikerül - tette hozzá Jenei Andrea.

A Nyíregyháza elleni mérkőzést vasárnap 16 órakor kezdődik és a belépés ezúttal is ingyenes lesz.

Címkék: nyíregyháza, 1. mcm-diamant kaposvári egyetem, újpest, sport