Ahogy kezdetét veszi a december, egyre több sportágban lehet hallani a különböző mikulás vagy épp karácsonyi versenyekről. Nem volt ez másképp az úszásban sem, igaz a fiataloknak rendezett Mikulás kupa régi hagyománynak számít már a kaposvári fürdőben.

- Annak idején még én is itt kezdtem a pályafutásomat mint úszó. Nagyon fontos számunkra ez a verseny, ezt felváltva szoktuk a helyi másik kaposvári egyesülettel megrendezni. Most jelenleg hat egyesület vesz részt ezen a versenyen és közel 120 gyerek ugrik a vízbe illetve áll a startkőre - mondta ifj. Kovács László, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője.

A legtöbb fiatal úszónak ez volt élete első komolyabb megmérettetése. Ettől függetlenül szépen gyűltek a dobogós helyezések.

- Eddig háton első helyezést értem el. Nagyon jó ez a verseny és nagyon jó érzés ilyen sok ember előtt szerepelni - mondta Szántó Réka.

- Én korábban is már versenyeztem, nagyon sokszor voltam ezen a versenyen és akkor is szerintem jól szerepeltem - válaszolta Kardos Eszter.

A Mikulás Kupa nem titkolt célja, hogy edzőik hozzászoktassák a versenyhelyzethez a kicsiket. Ez olyannyira jól sikerült az évek alatt, hogy több nagynevű úszó is itt szállt először medencébe.

- Nagyon sok ügyes és tehetséges versenyzőnk már kinőtt és itt kezdte. Kezdjük mondjuk Dudás Dániellel és ő is ilyen Mikulás kupán kezdte el a versenyzését. De akár mondhatnám Pataki Fannit vagy Egri Dánielt, vagy a mostani kollégánkat Nógrádi Ádámot. És azt gondolom, hogy ez nagyon fontos mind a gyerekek, mind a szülők, mind pedig a szakemberek számára tette hozzá ifj. Kovács László.

A versenyen végül, csakúgy mint az elmúlt években most is rengeteg érmet oszthattak ki a szervezők. Ők azt is elárulták nekünk, hogy jövőre ismét várják a gyerekeket december elején.

Címkék: mikulás kupa, úszás, 2014, sport