A naptári év utolsó hazai mérkőzésére készült a Kaposvári Asztalitenisz Club a hétvégén. A kaposváriak ellenfele a tabella utolsó helyét elfoglaló Mohácsi Torna Egylet volt, és a vendégek nem sok jóra számítottak a mérkőzés előtt.

- Mohácsnak az átka, hogy nincs felsőfokú tanintézménye, ezért a lányok elmennek Pécsre. Ilyenkor a sportolás egy kicsit alább marad, ilyenkor újakkal kell kezdeni és látszik, hogy negyedikes-ötödikes kislányokkal jövök. Megvan ennek a hátránya, mert egy darabig akkor kikap az ember, dehát próbálkozik és most a lényegesen erősebb csapat ellen álltunk ki - mondta Csizmadia László, Mohácsi TE vezetőedzője.

Éppen ezért a somogyiak edzője, Kátainé Váradi Gyöngyi is a főként a fiataloknak szavazott bizalmat.

- A Mohács csapata ugyanúgy kislányokból áll, tehát teljesen kezdő kislányokból áll, mint a mostani mi csapatunk. Egyedül a Fekete Zsuzsát raktam be, aki felnőtt játékosként szerepel, de a Magyarcsik Laura is csak serdülő, illetve a két másik kislányom a Tóth Vera és a Tollas Vivien még csak újonc - válaszolta Kátainé Váradi Gyöngyi, a Kaposvári AC vezetőedzője.

A mérkőzésen végül sima kaposvári siker született. Fekete, Magyarcsik és Tollas is négy győzelemig jutott, míg a két páros mérkőzést is a hazaiak nyerték. Így teljesen megérdemelt volt a 16:2-es kaposvári győzelem. A mostani siker különösen akkor érhet sokat, ha az ősz utolsó meccsén is győzni tudnak Magyarcsikék.

- Egy kemény meccs vár ránk a jövőhéten, ami a Tolna ellen van és a Tolnát ha megtudnánk előzni, ha nyerünk akkor megelőzzük a Tolnát egy ponttal és akkor az ötödik helyen végeznénk az őszt - tekintett előre a hazaiak trénere.

Annyi biztos, hogy könnyű dolguk biztosan nem lesz a kaposvári hölgyeknek, hiszen a a tavalyi szezonban mindkétszer a Tolna diadalmaskodott 10:8-ra.

Címkék: mohács, kaposvári ac, nb1, sport