Két meghatározó játékosa betegség miatt hiányzott, mégis könnyedén vette az első akadályt a Kaposvári Röplabda Akadémia serdülőcsapata. A hazaiak elsőként a Pécs a gárdájával mérkőztek az országos bajnokság selejtezőben és ellenfelüknek esélyt sem adva, koncentrált és pontos játékkal győztek 3:0-ra.

- Ez most nem volt egy olyan nehéz mérkőzés nekünk, de annak ellenére nagyon fegyelmezettek voltak, odafigyeltek a játék minden elemére -válaszolta Biki Mária, a Kaposvári Röplabda Akadémia edzője.

- Sok téren kéne fejlődnünk. A fogadáson, a bejátszásokon, a potyalabdák bejátszásán, a feladásomon kéne még fejlődnöm és a támadásainkon még picit kéne csiszolnunk - mondta Kummer Barnabás, a Kaposvári Röplabda Akadémia serdülőcsapatának csapatkapitánya.

A kaposváriak a csoport második mérkőzését is magabiztosan nyerték. A Zalaegerszeg sem tanúsított komolyabb ellenállást, a végeredmény 3:0 lett. A somogyiakra még két selejtezőtorna vár, de a továbbjutásukat már aligha fenyegeti veszély.

- Ez a célunk, ugyan ez egy új társaság most a serdülőben, de hosszú a tanév, megpróbálom ezt a csapatot összerakni, dolgozni velük, és akkor meglátjuk, hogy az országos döntőbe hogyha be tudunk jutni, akkor mit tudunk elérni - tette hozzá Biki Mária.

Az OSB selejtezőjéből az első két csapat jut tovább a következő fordulóba, addig egy pécsi és egy zalaegerszegi megmérettetés vár a fiúkra. A következő játéknap a baranyai megyeszékhelyen lesz december 21-én.

Címkék: röplabda akadámia, fiú, kaposvár, sport