Rendkívül sikeres időszakot tudhat maga mögött a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola birkózó szakosztálya. Takács László tanítványai a szabadfogású kadet országos bajnokságon mutathatták meg tudásukat, és mindkét versenyző a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Elsőként Járfás Luca, a 60 kg-os súlycsoportban.

- Kevés lány indult a szokotthoz képest, főleg a súlycsoportban, mert hárman voltunk, eddig hatan-heten szoktunk lenni. A legtöbb ellenfelem, akikkel szoros meccseim szoktak lenni, most súlycsoportot váltottak és nagyobb súlyban indultak. Igazából az egyik ellenfelemet nem is ismertem, még életemben nem birkóztam vele, de igazából sikerült jól megoldanom - mondta Járfás Luca, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola birkózója.

A másik első helyezés sorsa már nem volt ennyire egyértelmű. Boros Bence vesztesként hagyta el a szőnyeget a döntő után, de végül mégis Kaposvárra került az arany.

- Volt egy óriási bírói tévedés, amit meglepetésünkre egy héttel a verseny után módosítottak és Bencét is országos bajnoknak nyílvánították. Ez nagy meglepetés volt és el kell mondjam, hogy ilyen még nem volt, úgyhogy le a kalappal a szövetség és a bírák előtt - válaszolta Takács László, Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetõedzõje.

Különösen nagy eredménynek számít ez annak tudatában, hogy első birkózó versenyén vett részt a KASI versenyzője.

- Előző héten egy-két edzést látogattam meg, hogy egyáltalán tudjam a szabályokat, mit, hogyan kell. Ott a verseny helyszínén már eléggé izgultam, hogy mi lesz velem, mi lesz a sorsom. Úgy érzem, hogy nagyon jó volt, négy meccsem volt. Volt közötte két meccs, aminél meccs közben úgy éreztem, hogy nem lesz meg, de a Takács László úr bíztatott, úgyhogy sikerült eredményesen hoznom azt a meccset - mondta Boros Bence.

A boldog győztesek
A boldog győztesek.

Az OB-n elért első helyezések mellett a diákolimpián is kaposvári sikernek örülhettünk. Déri Dominik a kettes korcsoportban bizonyult a legjobbnak.

- Orosházán volt a diákolimpiai döntő, 46 kg-ban indultam és első helyezést értem el. Az elején egy kicsit izgultam, utána már jól sikerültek a mérkőzések és így nyertem - tette hozzá Déri Dominik.

A közelmúlt sikereinek sorát Fáth Henrik első helye teszi teljessé, aki a pécsi összmagyar bajnokságról térhetett haza arannyal. Most hétvégén pedig itt a lehetőség a folytatásra, a diák és serdülő országos bajnokságon.

Címkék: arany, kasi, birkózás, diákolimpia, sport