A verseny nemzetközi volt, hiszen a 14 magyar egyesület mellett szlovén, észt és osztrák versenyzők is rajthoz álltak.

A somogyi fiatalok délután léptek szőnyegre és rögtön egy aranyéremmel gazdagodtak: a Király Gréta - Gazda Véda páros első lett a haladó mini kategóriában. Gyermek II. kategóriában tizenöt versenyző indult, köztük öten a Lovasakadémia színeiben. Ahogy idén megszoktuk Laklia Lúcia a magyar bajnoksághoz hasonlóan mindent megnyert, Szombathelyi Zsófia karikával bronzérmes lett. Makkos Virág, Farkas Júlia és Borbély Kata a dobogó közelében végzett. Hasonlóan szerepelt a gyerek I. kategóriában Gyenesei Fanni, Felden Petra és Kulcsár Adrienn.

A juniorok között a szintén magyar bajnok Murányi Anna labdával aranyérmes lett, összetettben és szalagban ezüstöt érdemelt ki. A lovasakadémiások ezt a versenyt egyfajta csapatépítésnek szánták, ennek jegyében nem egyénileg, hanem közös busszal oldották meg a felutazást. Emellett sokan azét mentek el Budapestre, hogy egy nem mindennapi rg-s versenyt láthassanak, mégpedig az „old girls” megmérettetést.

null

Ebben az összevetésben rg-s léptékkel már "idősnek" számító, ugyanakkor kellő ruganyossággal és kitartással bíró régi versenyzők léptek a szőnyegre. Versenynek nem is igazából nevezhető mindez, inkább illik rá a gála kifejezés, ennek ellenére a nap végére ismét megteltek a lelátók. Az indulók között volt Dr. Balogh Orsolya (képünkön) is az LSC RG vezetőedzője is, aki civilben orvos és kétgyermekes anyuka, valamint Irina Kikkas, aki 6 évvel ezelőtt Peginben képviselte Észtországot az olimpiai játékokon. Irina bemutatója elbűvölte a közönséget és hatalmas ovációt váltott ki, amely csaknem olyan hangos volt, mint a somogyiak edzőjének sikere. Balogh Orsolya tudása, ruganyossága nem kopott meg és a mindenkinek kijáró aranyminősítés mellett teljesen jogosan kapta meg a közönség díjat. A kis tanítványok láthatták, hogy edzőjük nem csak elmondja, mit szeretne látni, hanem ha kell, be is mutatja azt.

Címkék: girls, old, balog, sport