A negyedik forduló rangadóját a listavezető Zrínyi játszotta az előző szezon ezüstérmesével. A szokatlanul kevés pontot hozó mérkőzésen a mindössze 33 pontot szerző Táncsics maradt alul, de a zrínyisek sem vitték túlzásba a kosárdobást. A nagyszünetben 21-14 volt az állás, a vége 40-33 lett. A győztes csapatban Csabai 15, a túloldalon Dross 11 pontot gyűjtött.

- Úgy látom, a mai mérkőzésen a dobószázalék maradt el mindkét csapatnál az átlagostól. Ez többé-kevésbé a jó védekezésnek tudható be, de akadtak hibák. A Zrínyi azért nyerte meg a mérkőzést, mert a kevés dobóhelyzetet jobban ahsználta ki, mint mi - mondta Dross Bálint, a Táncsics TKK játékosa.

Mindkét együttes alapvető célja, hogy a mezőny elején zárja a pontvadászatot.

- Van még hátra, főleg egy Tüskevár-mérkőzés, amit nehezebbnek ítélnék, de tamásiban sem lesz könnyű. Mint mondtam, minden mérkőzést meg szeretnénk nyerni, minden mérkőzésre fel sfogunk készülni - válaszolta Fodor Dénes, Zrínyi KK edzője.

A negyedik játéknapon megszerezte első győzelmét a Somogyjád: az együttes elsősorban jó első félidei játékának köszönhetően kerek harminc pont különbséggel verte a Hengert. Kikapott a mezőny mindkét fiatal csapata: a Kaposvári KK nem bírt a Meló-Diákkal, míg a Monok SE Tamásiban szenvedett súlyos vereséget.

Folytatás pénteken Somogyjádon, szombaton pedig a Táncsics gimnázium sportcsarnokában.

Címkék: kosár, bajnokság, megye, sport