Nem aprózták el a nemesfémek gyűjtését a Kaposvári Cápák Úszó és Búvárúszó Egyesület fiataljai. A kecskeméti gyermek és serdülő országos bajnokságról 15 arannyal, 9 ezüsttel és 11 bronzéremmel térhettek haza ifj. Kovács László tanítványai. Kardos Dániel az öt első helyezése mellett két országos csúcsot is magáénak tudhatott.

- Kecskeméten voltunk, egy országos uszonyos bajnokságon. Jól éreztem magamat, mert elég jól mentek a számok.50, 100, 200 és 400 méteren sikerült nyernem. Ezen kívül még a 4x50-es váltóban is sikerült nyernünk. 100 és 50 delfinen második és a mások váltó is második lett - értékelt a verseny után Kardos Dániel.

A váltók mezőnyében sem maradtak siker nélkül a kaposvári fiúk. A Kardos-Kovács-Károly-Harsányi összetételű csapat 4x50 méter uszonyos pillangón ért be elsőként a célba. Ráadásul országos csúccsal.

- Hárman voltunk a kisebbek, akik együtt edzenek és volt a nagyobbik aki külön edz a nagyobbakkal. Mi egy nagyon jó csapat vagyunk, mert jól tudunk úszni és ügyesek is vagyunk - mondta az ifjú Kovács Barna.

A parádés eredmények után, az edzői stáb jogosan vár el hasonló sikereket a fiatal versenyzőktől a továbbiakban is.

- Rengeteg ügyes gyermekünk van, akikben nagyon sok lehetőség van még, hiszen fiatalok még a versenyzőink. Nagy út áll még előttük - tette hozzá Nógrádi Ádám, a Kaposvári Cápák Úszó és Búvárúszó Egyesület edzője.

A fiúk sikerei mellett említést érdemel még Harsányi Dorottya szereplése is, aki egy ezüst és egy bronz érem mellett 5 országos bajnoki címnek is örülhetett, valamint a 4x100-as uszonyos gyors váltó első helye is nagyszerű eredménynek számít.

Címkék: kasi cápák, kecskemét, siker, úszás, sport