A két csapat péntek esti, 26-17-es eredménnyel zárult első összecsapása után a siófokiak nyugodtabb visszavágóra számítottak, és nem csak azért, mert ismét saját otthonukban léphettek pályára a Metalurg ellen. Golovin Vlagyimir vezetőedző rendelkezésre álló videofelvételeinek száma hirtelen megduplázódott, tanítványai pedig testközelből is megtapasztalhatták, milyen játékerőt képvisel a fiatal macedón gárda.  

Az első félidő ezek után a várakozásoknak megfelelően alakult: miután játékba lendültek a somogyiak, csak az volt a kérdés, hogy mekkora különbség alakul ki a két együttes között. A szünetben 14-8 volt az állás, és a java csak ezután következett. A hazaiak egy nem mindennapi, 14-0-s szakaszt produkáltak, és végül úgy nyerték 36-14-re a találkozót, hogy az összes pályára lépő mezőnyjátékos betalált a kapuba. Pastrovics és Wörz ezen az estén pályára sem lépett, a fehérorosz Kumpel viszont nagyszerű teljesítményt nyújtott a kapuban. 

Az SKC két évvel ezelőtt nem tudta felülmúlni orosz ellenfelét az EHF Kupában, most viszont a magabiztos, kettős sikernek köszönhetően már a nyolcaddöntő sorsolására készülhet. Úgy, ahogy azt előzetesen eltervezte a klubvezetés. 

A somogyiak 36-14-es sikerük után kettős győzelemmel búcsúzatták a macedón Metalurg Skopje gárdáját.
A somogyiak 36-14-es sikerük után kettős győzelemmel búcsúzatták a macedón Metalurg Skopje gárdáját.

SIÓFOK KC-GALERIUS FÜRDŐ - METALURG SKOPJE 36-14 (14-8)
Siófok, 400 néző. V.: Vranes, Wenninger (osztrákok).

 SKC: KUMPEL - Such 2, Szekerczés 1, Szabadfi 1, DEÁKI 5, SZALAI B. 4, Erdősi 3. Csere: ORBÁN ANNAMÁRIA 4 (3), Németh Cs. 1 (1), PIEDADE 4, Schneider 3, Fauszt 3, Buzsáki 2 (1), Termány 3. Edző: Golovin Vlagyimir
Metalurg: Antics - Risztovszka 5 (2), Belevszka 3 (1), Dabeszka, Jovanovszka, Velikovszka 1, Nikolovszka 1. Csere: Szerafimova (kapus), Ivanovszka 1, Karanfilofszka, Talevszka 1, Sztojkovszka, Nikolic, Livrinik 2 (1), Szazdovszka, Cipuseva. Edző: Alekszandar Petrovszki.

Az eredmény alakulása. 6. p.: 4-2, 10. p.: 5-6, 14. p.: 7-6, 37. p.: 18-9, 42. p.: 24-9, 52. p.: 32-10.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/5 ill. 5/4
Továbbjutó a Siófok KC-Galerius Fürdő, kettős győzelemmel.

MESTERMÉRLEG

Golovin Vlagyimir: – Örülök a jó védekezésnek, illetve a második félidő elején produkált gólokban gazdag sorozatnak. Minél több játékosnak szerettem volna lehetőséget adni, és ez sikerült. Bízunk benne, hogy a következő fordulóban is eredményesen képviselhetjük majd a város és az ország színeit.

Aleksandar Petrovski: Ezúttal sajnos csak tizenöt percig tartottuk a lépést a kiváló siófokiakkal. Gratulálok nekik a továbbjutáshoz.

Címkék: kek, skc, somogy, sport