Pörgősen indult a ZTE elleni bajnokija a Kaposvári Rákóczinak az NB II. 15. fordulójban. A 4. percben Rusáknak akadt rögtön dolga, Babati sarkazása után, azonban jó helyen volt a fiatal kapus. Nem sokkal később Király passza után Zsdrál eresztett el egy szép lövést 12 méterről, de a hazaiak kapusa bravúrral védett. A 12. percben megszerezte a vezetést a ZTE. Lakatos elkésett szerelése után Délczeg került a földre a büntetőterületen belül. A bíró rögtön befújta a tizenegyest, amit a sértett be is vágott. 1-0. A félidő derekán egyenlített a Rákóczi. Luka Dominic futott el a szélen, beadása után a labda Fejős elé került aki 7 méterről a kapuba bombázott. 1-1. Az öltőzőbe azonban ismét hazai vezetés mellett vonulhattak a csapatok. A 41. percben Babati kapott labdát a 16-oson belül, megcsinált egy cselt, majd 15 méterről kilőtte a jobb alsót. 2-1.

A második félidőben már sokkal kevesebb helyzetet láthattak a mérkőzésre kilátogatók. Főként Böcskei játékvezetőnek akadt dolga a rengeteg szabálytalanság után. Az egyik után Szőllősi eresztett el egy szabadrúgást 22 méterről, de Rusák az utolsó pillanatban ki tudta ütni a labdát a léc alól. A 84. percben Babati végleg eldönthette volna a három pont sorsát, de 6 méterről leadott lövése nem talált kaput. Több helyzet már nem volt a mérkőzésen, így verességgel zárta az őszi szezont Márton Gábor csapata. Bízzunk egy jobb tavaszban...

Zalaegerszegi TE FC - Kaposvári Rákóczi FC 2-1 (2-1)
Zalaegerszeg, 1100 néző. Vezette: Böcskei (Takács, Márton)

ZTE FC: Szappanos - Króner, Fodor, Forgács, Farkas - Simonfalvi, Horváth A., Szőllősi (Károly B., 73.) - Babati (Kocsis 90.), Délczeg, Bailo (Bíró 77.) Vezetőedző Lendvai Miklós.

Kaposvári Rákóczi: Rusák - Földes, Vermes, Lakatos, Kiss M. (Hadaró 22.) - Kovács O., Nagy K. - Király (Karacs 65.), Fejős (Kozics 78.), Zsdrál - Luka Vezetőedző: Márton Gábor.

Gólszerző: Délczeg (12. - büntető), Babati (41.) ill. Fejős (30.)

Címkék: zalaegerszeg, nb2, kaposvári rákóczi, sport