A találkozó előtt mindkét részről nagy volt a fogadkozás, ami érthető, hiszen a kaposváriak a jászberényi kudarcot, a zalaiak pedig a Soprontól elszenvedett hazai vereséget szerették volna feledtetni a szurkolóikkal. A zalaiak nem bíztak semmit a véletlenre, a szerb Nemanja Ilics játékengedélyét is kikérték az országos szövetségtől, akit a sérült Lekli József pótlásaként vetettek be.

Tamir büntetőire Spica válaszolt tempóval a túloldalon, ám a rengeteg hiba miatt két percig nem születtek újabb pontok. Healy és Gáspár lendített a ZTE szekerén, s a védekezést jól megszervező vendégek ellen hamar hátrányba kerültek a somogyiak. Fekete Ádám az ötödik percben rendelte magához csapatát, s egy 9–0-ás rohanással sikerült is javítani a helyzeten. Ekkor Milos Sporar is elérkezettnek látta az időt, néhány tanácsra, s ezt követően a zalaiak új szerzeménye Ilics is pontokkal mutatkozott be.

A második negyed Healy zsákolásával indult, ám Jancsikin és Fodor M. gondoskodott a kaposvári vezetésről. Benke elképesztő blokkja után, Raivio és Spica ismét eredményes volt. Gibson sorozatos hibái után Gáspár révén fordított a ZTE, amely teljesen megérdemelten nyerte az első félidőt a bátortalanul kosárlabdázó somogyiak ellen.

A folytatásban próbált újra felzárkózni a Kaposvári KK, de a dobóhelyzetek kihasználásával továbbra is gondok voltak. A legjobbkor jött Fodor Márton és Raivio triplája, ezzel 47–47 állt az eredményjelzőn. Mindkét csapat nagy akarással küzdött ezekben a percekben, de ugyanakkor elemi hibákat is vétettek a játékosok. A negyed végén Fodor újabb bravúros triplája jelentett gyógyírt a hazaiaknak.

A záró szakasz somogyi pontokkal kezdődött, de Healy és Gáspár rendre tartotta a lelket a zalaiakban. Fodort negyedik hibája miatt kényszerűen cserélni kellett, ezzel pedig legponterősebb tagját vesztette el percekre a Kaposvári KK. Raivio tudta mikor kell villanni, Hendlein zsákolását követően pedig 73–65-re vezettek a hazaiak. Az utolsó három percet Benke hármasa vezette be, a végére teljesen elfáradó zalaiak pedig nem tehettek mást, mint beletörődtek az újabb vereségbe.

Kaposvári KK–Zalakerámia ZTE KK 88–72 (21–17, 14–26, 23–11, 30–18)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Kapitány G., Szabó G., Praksch P.

Kaposvári KK: Gibson (2), Fodor M. (18/12), Raivio (22/9), Hendlein (14), Spica (20). Csere: Jancsikin (7/3), Grebenár (2), Benke (3/3), Kovács S. (-), Horváth M. (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Zalakerámia ZTE KK: Kertész (4), Graham (8), Gáspár (19/6), Healy (29/6), Tamir (4). Csere: Mohácsi (2), Czinger (-), Ilics (6). Vezetőedző: Milos Sporar. Edző: Heinrich Róbert.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 2–4, 7. perc: 11–10, 12. perc: 26–20, 17. perc: 33–35, 23. perc: 41–47, 27. perc: 47–49, 33. perc: 66–60, 37. perc: 75–66.

Jók: Fodor M., Hendlein, Spica, Raivio, illetve Healy, Gáspár.

Címkék: zalaegerszeg, kaposvári kk, kosárlabda, sport