A siófoki együttes bő két évvel ezelőtt mutatkozott be a nemzetközi porondon: csapatunk az orosz HC Astrakhanochka Astrakhan otthonában játszotta le fennállása első EHF-kupa mérkőzését, 3300 kilométerre Siófok városától.

A tizenhat közé jutásért vívott párharc első mérkőzésén az SKC rossz napot kifogva, nagy arányú vereségbe szaladt bele, pedig több volt abban a hatvan percben.

A visszavágón aztán közel jártak a csodához a lányok: a 41-28-as idegenbeli vereség után hazai pályán óriásit küzdve hajszál híján ledolgozta tetemes hátrányát, de végül az orosz alakulat, ha nem kis izgalmak árán is, de kihúzta, és továbbjutott. A somogyiak erőt adó, 31-22-es diadalt arattak, amivel kivívták a közönség elismerését. Erdősi Ildikó 11 góllal vette ki a részét a sikerből.

Csapatunk, bő két év elteltével, ismét kilép a nemzetközi porondra. A Magyar Kupában szerzett harmadik helyezésnek köszönhetően Orbán Annáék a KEK küzdelmeibe kapcsolódhatnak be, és mivel a Metalurg Skopje átadta a pályaválasztás jogát, így kétszer is hazai pályán játszunk majd: pénteken és vasárnap, egyaránt 18 órától.

Nehéz elöljáróban bármit is írni az esélyekről, de annyi bizonyos, hogy a lányok jól felkészülnek majd, és mindent megtesznek azért, hogy továbbjussanak ebből a fordulóból. Ezzel az SKC ismét sporttörténelmet írna - írja a klub honlapja.

Címkék: skc, siófok, kaposvár, sport