Egy perc és hét másodperc telt el a mérkőzésből, mikor a házigazda kaposváriak már a harmadik góljukat dobták a Székesfehérvár ellen. A Komjádi Kupában hagyományosan jól szerepelnek a somogyiak, többször sikerült a nyolc közé jutniuk, ami ezúttal is reális célnak tűnik. Az OB I-es csapatból Krémer Balázs, Krasznai Rudolf, Horváth Barna és ifjabb Berta József erősíti az együttest.

- Ezt a Fehérvárt nagyon nem ismerjük, de úgy gondolom simának kell lennie ennek a találkozónak és nekünk kell nyerni és jövő héten a Pécs ellen lesz a komolyabb meccs, ami szorosabb lesz, nem biztos, hogy mi vagyunk az esélyesek, de nyerni szeretnénk - mondta a mérkőzés előtt Ifj. Berta József, a Kaposvári VK csapatkapitánya.

- Játszottunk már velük párszor, de ezt a korosztályt én személyszerint nem ismerem, az idősebbeket, a felnőtt játékosaikat ismerjük jól, volt akikkel játszottunk is egy csapatban - válaszolta Tóth János Mátyás, a Székesfehérvár játékosa.

A szép hagyományokra visszatekintő Komjádi Kupát azért hívták életre a szervezők, hogy a junior korú vízilabdázók számára több játéklehetőséget biztosítsanak.

- Most viszont egy kicsit annyiban más célja is van, hogy az új szabályokat megpróbáljuk itt kipróbálni, amiket a jövő évi világversenyen akarnak alkalmazni. Legfontosabb az, hogy kisebb pálya, 25 méter hosszúságú pálya, 4-es labda 5+1 játékos és 11 játékost lehet bírni - mondta Id. Berta József, a Kaposvári VK edzője.

A kaposvári vízilabdázók hamar alkalmazkodtak a szövetség által ki írt új szabályokhoz és könnyedén győzték le ellenfelüket. A 31-5-ös sikerből ifjabb Berta 9, Dobos és Horváth 3-3, Gosztonyi, Ács és Győrbíró pedig 2-2 góllal vette ki a részét, de betalált Krasznai, Palotás és Buzás is.

A somogyiak következő mérkőzését november 20-án, csütörtökön este ugyancsak a Városi Fürdőben rendezik meg. Az ellenfél a Pécs ellen rendezik meg.

Címkék: székesfehérvár, komjádi, vízilabda, kvk, kupa, sport