Nagy csatát és szoros eredményt ígért az NB III-as Kaposvár-Dunaújváros férfi asztalitenisz mérkőzés. A vendégek a nyolcadik, a somogyiak pedig a kilencedik helyről várták a találkozót. Hazai részről jól indult a találkozó, hiszen a Major-Bükfa és a Horváth-Okos páros is nyert, utóbbi 0:2-ről fordított.

- Nagyon sok szoros mérkőzést játszottunk, eléggé kiegyenlített ez a mezőny. Az utolsó helyen állunk, annak ellenére, hogy elég sok szoros mérkőzést játszottunk. Nagyon sok volt a 3:2-es döntő szettes meccs, most remélem, hogy a mi javunkra fordul és tudunk egy kicsit előrébb lépni - mondta Okos Balázs, a Kaposvári AC játékosa.

A dunaújvárosiak világrekord közelében járnak, már ami a 3:2-re elvesztett meccseiket illeti.

- Sajnos nagyon balszerencsésen indult ez a szezon, egy pontot szereztünk a négy mérkőzésen. Ezen belül volt 19 3:2-es mérkőzés, ebből 17 ment az ellenfélnek, ez azt hiszem majdnem világcsúcs. Az összetevői: sajnos mentálisan nem vagyunk egyben ezt a mérkőzést is hozhattuk volna - tette hozzá Nagy Milán, a Dunaújvárosi Főiskola DSE III játékosa.

A kaposvári együttes nagyon összetett és koncentrált játékot mutatott a mérkőzésen. Az egyéni küzdelmekben a harmadik kör után már 9:5 volt az összesített eredmény. A negyedik kör a vendégeké volt, de a végső győzelemnek a KAC örülhetett, méghozzá 10:8 arányban.

A párosok mellett egyében Horváth Péter 4, Major Ferenc és Bükfa András pedig 2-2 sikert aratott. A kaposváriak győzelmükkel a Dunaújváros elé ugrottak a tabellán. Folytatás szombaton a Zalakomár otthonában.

Címkék: kaposvári ac, asztalitenisz, győzelem, sport