A Szent Margit katolikus óvoda pedagógusai kézműves foglalkozásokkal kedveskedtek a kicsiknek. amíg a szülők előadásokat hallgattak. Családi napot szervezett ugyanis a Kaposvárimami Egyesület a megyei könyvtárban, ahol az érdeklődőket a helyes pénzügyi nevelésről és a gyermekek után járó támogatási formákról tájékoztatták.

- A kaposvári mami egyesületnek az a célja, hogy a helyi és minden családnak segítsen a boldogulásban, a weboldalunkon is információkkal segítsük a családokat és itt is információkat kapnak - mondta Patakné Csordás Gyöngyvér, Kaposvárimami Közhasznú Egyesülettől.

A rendezvényen elhangzott: a közeljövőben egy könyv is megjelenik, amely azt gyűjti össze közérhető nyelven, hogy milyen támogatásokat vehetnek igénybe a nagycsaládosok.

- A gyermek tervezésétől, a szüléstől az otthon töltésig mit lehet igénybe venni, ha beteg a gyeremekünk,a taníttatásához milyen kedvezvények vannak és ha utazna, kirándulna a család, akkor miben támogat az állam, önkormányzat - tette hozzá Gellén Nóra, a Pécsimami Közhasznú Egyesület elnöke.

Himer Csilla szerint zsebpénz adását összegben és időben is szabályozni kell. A Pénzmesék szerzője úgy véli: szabályok közé kell szorítani a pénz adását. Ezzel a szülők is egyetértenek.

- Kifejezetten fontosnak tartom a mai témát, mert a mai világban a gyerekeknek is tudni kell bánniuk a pénzzel, nem csak a felnőtteknek - válaszolta Némethné Ágnes.

A szülők, nagyszülők szerint a kaposvárimami családi napjain sok hasznos tanácsot kapnak és kiszabadulnak az otthoni mindennapokból.

 

Címkék: kaposvári mami, pénzügy, család, sport