Az első játszma után a másodikat és a harmadikat is megnyerte az akkor Somogy SC néven szereplő kaposvári férfi röplabdacsapat a tiranai BEK-mérkőzésen, 1992-ben. A kispadon akkor is Demeter György ült, a pályán pedig mások mellett Kántort, Pásztort és Mészáros Pétert is láthattuk.

22 év elteltével ismét egy albán együttes vár együttesünkre: a sorozat neve Challenge Kupa, az ellenfél pedig a Studenti Tirana lesz.

- Így, hogy nincs a MEVZA idén, a Challenge Kupa fontos a csapat számára. Az albán csapatról nem érkezett hír, így azt a fegyelmezett játékot kell továbbvinnünk, amit eddig a pályán tanusítottunk.
Nem gondoltam, hogy ilyen jól össze tudunk állni és ilyen meccseket tudunk játszani. Pozitívum, hogy a Barcika ellen is hátrányból álltunk fel, és ez a jövőre nézve is nagyon jó és pozitív dolog - mondta Bagics Balázs, a Fino Kaposvár SE csapatkapitánya.

Hétfőn aztán kiderült: az albán együttessel egy nemzetközi hírű klasszis feladó is érkezik: az amerikai-albán állampolgárságú Donald Suxho két olimpián is részt vett és a Bajnokok Ligájában is szerepelt korábban. Érdekesség, hogy a 38 esztendős játékos a török Eregli együttesében éppen a kaposváriak mesterével, Demeter Györggyel dolgozott együtt, és 2004-ben együtt szereztek bajnoki címet.

- Kedden és szerdán nagyon sok információt kapunk majd. Szeretném, ha ezen a körön túllépne a Fino legénysége, és a következő körben ismét megmérettetnénk - tette hozzá Demeter György, a Fino Kaposvár SE vezetőedzője.

Mester és tanítványa tehát most újra találkozhat egymással. A Fino-Tirana Challenge Kupa-találkozó szerdán 18 óra 30 perckor kezdődik a városi sportcsarnokban, melyet ezúttal is élőben közvetítünk majd!

Címkék: somogy sc, albánia, studenti tirana, 1992, fino kaposvár, sport