A nyolcadik helyen álló Mosonmagyaróvár ellen idegenben is esélyesnek számított az elmúlt hetekben nagyszerúen szereplő Siófok, de végül másképp alakultak az események. Hajtai - Szekerczés gólpárbajjal kezdődött a meccs, az első játékrészben a csapatok fej-fej mellett haladtak. Hol az egyik, hol a másik gárda vezetett egy-két góllal, jelentősebb előnyre azonban egyik sem tudott szert tenni. Az első 30 percben főleg Tóth Gabriella, illetve a siófoki Szekerczés Luca játéka volt dicsérhető, a játékrész végül 14-14-gyel zárult.

A folytatásban feljavult a vendégek védekezése, az első 6 percet kapott találat nélkül hozták le a somogyiak. Szekerczés továbbra is szórta a gólokat, de Erdősi, Such és Orbán is többször eredményes volt. A hazaiaknál azonban ellenállhatatlanul játszott az álalndó gólfelelős, Tóth Gabriella. A siófokiak ennek ellenére öt góllal is elléptek ellenfelüktől, így a végjáték simának ígérkezett. A hajrában azonban folyamatosan csökkentette a különbséget a Mosonmagyaróvár, és a végén döntetlenre mentette a mérkőzést. A 25-25-ös végeredmény a záró percben alakult ki, a hazai közönség nagy örömére.

Róth Kálmán, vezetőedző, Mosonmagyaróvári KC SE: Egyértelmű, hogy a Siófok jobb csapat, mint mi. Jobb állapotban is vannak,a legjob formában lévő magyar scapatnak tartom őket. A mi csapatunk csak azzal tudja ezt kompenzálni, ha olyan mentalitással játszik, ahogy tettük, nem adtuk fel akkor sem, amikor más már megtette volna.

Golovin Vlagyimir vezetőedző, Siófok KC-Galerius Fürdő: Hatvan percet küzdöttünk, nem játszottunk jól. Neház kiemelni bármit, a védekezés és a támadás is csődöt mondott. Várható volt, hogy ez egyszer bekövetkezik, sajnálom, hogy ma. A végjátékban is megvolt az esélyünk, vannak dolgok, amiket nem értek, de majd tanulunk belőle.

A siófokiak szerdán 18 órakor a szeomn egyik legfontosabb mérkőzésén lépnek pályára a Beszédes iskolában: a Magyar Kupa következő körében a világ legjob csapatát, a Győri Audi ETO-t látják vendégül. A párharc sorsa egy meccsen dől el, így a somogyiak mindent beleadnak majd és a végsőkig küzdenek a bravúrért.

Címkék: siófok kc galerius fürdő, kézilabda, nb1, sport