Első hazai mérkőzésére készült a Marcali ellen a Tigris KK. Az NB II. Nyugati csoportjának tavalyi bronzérmeséhez több új játékos is érkezett, de a pályán igyekeztek egységes csapatként kiállni.

- Azt gondolom az idei csapatról, hogy a mag az már együtt maradt, vagy együtt volt tavaly is. Egy-két játékos érkezett a megye bajnokság egyes csapataiból, de a csapat egységesebb lett, jobban megszoktuk már egymást, hogy ki hogyan mozog a pályán, a figurákat többet tudtuk gyakorolni, úgyhogy azt gondolom, hogy előrébb tudunk lépni, mind játékban, mind szervezettségben az idei szezonban - mondta Mihalics Zoltán, a hazaiak játékosa.

Átalakult kerettel vágott neki az idei szezonnak a Marcali csapata is. Részben ezért is, a Tigrisek elleni megyei rangadón, már egy szoros eredménynek is örültek volna.

- Ellenfelünket jól ismerjük, én személy szerint többükkel játszottam együtt, az Ivánt is nagyon jól ismerem, tudom a mentalitását, nagyon jó edzőnek gondolom, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy jó lesz az idei csapatuk, illetve tényleg a játékosok többségét ismerve, egy jó csapatjátékot játszó, kiegyensúlyozott csapat, úgyhogy próbáljuk szorossá tenni a mérkőzést - tette hozzá Magyar Viktor, a Marcali VSzSe vezetőedzője.

A hazaiak mestere egy jó sorozat első lépéseként tekintett a mérkőzésre.

- Nyilván győzelmet várok, fizikálisan remélem, hogy felül tudunk múlni az ellenfelünkön, az alapszakaszban én úgy számolok, hogy itthon jó lenne csak győzelmeket számolni - válaszolta Fehér Iván, a Tigris KK vezetőedzője.

A meccsen végül, jó első negyedének is köszönhetően magabiztosan, végig vezetve nyertek a hazaiak 67-60-ra. Mostani sikerével pedig a Tigris KK továbbra is őrzi százszázalékos mérlegét a bajnokságban, míg a vendégek egyelőre győzelem nélkül várják a folytatást.

Címkék: marcali, tigris kk, nb2, sport