A fiatalok körében is egyre népszerűbb a kaposmérői labdarúgócsapat. Mindez nem csoda, hisz Meksz Gyula együttese a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén 17 gólt rúgott és 10 pontot szerzett, így várta a forduló előtt a második helyen álló Balatoni Vasas elleni rangadót.

- Fizikálisan nagyon jó csapat, az idősek és a fiatalok aránya is jó elegyet alkot, pontrúgásokban is erősek, nem véletlenül vannak ők a dobogón. Itt azért mindig szoros meccseket játszunk, ott azért műfüvön el szoktak minket verni bennünket, remélem most is egy szoros mérkőzésre leszünk képesek, esetleg egy meglepetésre - mondta Meksz Gyula, Kaposmérő SE edzője.

- Én is azt látom, hogy hazai pályán jobban szerepelnek, mint idegenben. Nem lesz könnyű mérkőzés, én mondtam a srácoknak, hogy rengeteg fiatal van a csapatukba, volt Rákóczis játékosok, akik megkapták valószínűleg az alapképzéseket a Rákóczi csapatánál, nem lesz egy könnyű mérkőzés - tette hozzá Vida András, a Balatoni Vasas edzője.

A találkozó első gólját is egy Rákóczi-nevelésű játékos, Tabi Tibor szerezte az 50. percben. Nem sokkal később az afrikai Yondo fejesével egyenlített a Balatoni Vasas, így alakult ki az 1-1-es végeredmény. Ezzel a döntetlennel a Balatoni Vasas visszacsúszott a harmadik helyre, míg a Tabot 4-1-re legyőző Balatonkeresztúr feljött a másodikra, a Kaposmérő pedig maradt a tizenegyedik.

A forduló rangadóját Balatonbogláron rendezték, ahová a listavezető lelleiek látogattak, 36 év után először bajnoki mérkőzésre. A 0-0-ra végződő találkozóra több mint félezer néző volt kíváncsi. A tavalyi bajnok Nagybajom a Berzence elleni 6-0-s sikerével a negyedik helyen áll, míg az egykor szebb napokat látott Nagyberki nulla ponttal, 3 rúgott és 66 kapott góllal 11 forduló után továbbra is sereghajtó a megyei élvonalban.

Címkék: megye, rangadó, foci, sport