A Diamant együttese nem titkoltan a győzelem céljával lépett pályára a sereghajtó otthonában, és a lányok jól tudták, hogy csak akkor nyerhetnek, ha végig megfelelően odafigyelnek.

Az első játszma megadta az alaphangot a folytatáshoz: a kaposváriak végig vezetve győztek 25:17 arányban. A térfélcsere után már nagyobb csata bontakozott ki a pályán, és a vendégek csak a legvégén biztosították be újabb részsikerüket.

A harmadik játékrészben újra a Diamant került lépéselőnybe, és Jeneiék ezúttal már a végjátékban is nyugodtabbak lehettek. A Palota csak 21 pontig jutott, így a csere nélkül játszó csapatok 65 perces mérkőzéséből a kaposváriak kerültek ki győztesen.

Nagy volt az öröm a Palota ellen is.
Nagy volt az öröm a Palota ellen is.

„Nagyon lelkesen játszottunk végig, egységesek voltunk és próbáltunk taktikusan, okosan röplabdázni ezen a fontos találkozón – mondta Rák Rebeka csapatkapitány.- Sok ászt nyitottunk, a második és a harmadik szettben pedig a sáncmunkánk is sokat javult. Nagyon örülünk ennek a sikernek.”

A Diamant az első hat fordulóban négyszer is győztesen hagyta el a játékteret, ami mindenképpen biztató a folytatás előtt. Vasárnap 15.30 órától a szezon egyik meglepetéscsapata, a Jászberény látogat a városi sportcsarnokba. A lányok várják a szurkolókat, és szeretnének ismét jól teljesíteni.

Palota RSC – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 0-3 (-17, -23, -21) Rákospalota, 100 néző. V.: Horváth M., Farkas L.

Palota: Szűcs, Hegedűs, Nyuka, Lászlop, Petrás, Szikszai. Csere: Hajagos (libero). Vezetőedző: Fodorné Kastner Veronika.

Diamant: Jenei, Rák, Szívós I., Horváth A., Pintér Zs., Harmath. Csere: Csitári (libero). Megbízott edző: Kovács Balázs.

Címkék: palota, Diamant, nb1, Kaposvár, sport