Idősek és fiatalok, szülők és gyerekek is nagy kedvvel vetették bele magukat a második alkalommal megrendezett Női Mozgásfesztivál programjaiba. A hölgyek mellett természetesen a vállalkozó kedvű férfiakat is szeretettel látták a rendezvényen.

- Először a nőket szeretnénk, mivel mi is nők vagyunk elcsábítani a fakanáltól vasárnap délelőtt, de természetesen gondolkozunk abban is, hogy a férfiak és a gyermekek is itt legyenek a bátrabbak már most is eljöttek - mondta Böröczi Antalné, a rendezvény főszervezője.

Ezen a szép októberi vasárnap délelőttön több sportágat is kipróbálhattak az érdeklődők a Városi Sportcsarnok előtti területen.

null

A résztvevők, készülve a téli időszakra, az eséstechnikát is elsajátíthatták. A szakemberek szerint a hátraesést könnyedén, 10-15 perc alatt meg lehet tanulni.

- Az időseknek azt szeretnénk megmutatni, hogy az eleséstől gyakorlatilag nem kell félni, hanem megtanuljuk helyesen csinálni. A lényege az egésznek, hogy olyan testállomásokat alakítunk ki, alapmozgásokat összekötve, hogy nagyon könnyen elsajátítják - válaszolta Dobrotka Béla, az Esések Iskolája szakmai vezetője.

A mozgásfesztivál nemcsak a hölgyek számára volt telitalálat. A legfiatalabbak is nagyon élvezték.

- Mert jók a játékok. Karika, kézilabda, tenisz meg ilyen dobálós játék -mondta a kis Bukovics Hunor.

Hunor is nagy élményekkel gazdagodott a mozgásfesztiválon, akárcsak a többi résztvévő. A szervezők ígérik, hamarosan újabb látványos programokkal célozzák majd meg az érdeklődőket.

Címkék: mozgásfesztivál, ősz, 2014, sport