Kilenc csapat alkotja a Somogy megyei kosárlabda-bajnokság mezőnyét a 2014/2015-ös szezonban. Már az első fordulóban született egy nem várt eredmény; a Tamási hazai pályán 53-52-re legyőzte az előző szezonban ezüstérmes Táncsics TKK-t. A bajnoki címvédő Tüskevár a Kaposvári KK ellen mérkőzött és alaposan megszenvedett a 69:65 arányú győzelemért.

- Sajnos az a baj, hogy egyik meghatározó játékosunk megsérült, és mind ahogy látható volt, nem is volt elég meghatározó játékosunk a mérkőzésen, ezért kellett a kezdőötösnek végigjátszani a mérkőzést, ami a végefele igen csak nehezen ment - mondta Bodródi Lajos, a Tüskevár SE edzője.

A hajrá egyértelműen a KKK fiatal csapatáé volt. Edzőjük szerint, ha egy kicsit tovább tart a meccs, még akár nyerhettek is volna.

- Kis rutin, meg még egy negyed, tehát ha van egy negyedünk, akkor lehet, hogy lett volna esélyünk arra, hogy behozzuk ezt a mérkőzést. Igazából a célunk az az volt, hogy játszom mindenki - válaszolta Fehér Iván, Kaposvári KK a edzője.

A mérkőzés legjobbja a 27 pontig jutó Szalai volt a Tüskevárból, míg a másik oldalon a 17 egységet jegyző Tóth Kristóf bizonyult a legeredményesebbnek. A csapatok nagyon várták már a megyebajnokságot, igaz, szerintük a létszám lehetne több, a színvonal pedig lehetne jobb is.

- Az én tapasztalatom az, hogy évről-évre gyengébb a színvonala a bajnokságnak, kevesebb csapat van, akik játszanak már kiismerték egymást, komoly meglepetésre nem számítok - tette hozzá Bodródi Lajos.

Az első játéknap további mérkőzésein a Henger KK fordulatos mérkőzésen győzte le a Meló-Diák KK-t, a Zrínyi viszont biztosan nyert az újonc Monok SE ellen, míg a Somogyjád szabadnapos volt.

Folytatás november 8-án, szombaton a Táncsics gimnáziumban a Monok SE - Táncsics, a Tüskevár-Henger és Kaposvári KK-Somogyjád mérkőzésekkel. A Tamási-Zrínyi találkozót Tamásiban rendezik.

Címkék: kosár, megye, bajnokság, sport