Ha a tavalyi eredményeket vesszük alapul, akkor az NB I/A csoportos kosárlabda-bajnokság 3. fordulónak legnagyobb rangadója a Kaposvár-Paks mérkőzés lesz. Mindkét csapat a legjobb négy között zárta az előző szezont és idén is komoly célokkal vágtak neki pontvadászatnak. A kaposváriak a keddi edzésen új formációt is gyakoroltak, hisz szeretnének jobban teljesíteni, mint a Szeged elleni hétvégi bajnokin.

- A Paks az egy teljesen más dolog, tehát legalább két-három szinttel magasabb szinten játszik, mint a Szeged. úgyhogy ahhoz, hogy tényleg jó meccset játszunk, teljesen más felfogásban kell nekiállnunk a mérkőzésnek. Van két pici amerikai játékos, akik iszonyatosan gyorsak és melléjük megmaradt a teljes magyar keret, illetve a Jarred Jones, nagyon erős csapat - mondta Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője.

Az előző szezonban kétszer találkozott a két csapat Kaposváron. Az alapszakaszban a KKK az idény talán legjobb játékával 99-92-re nyert, a középszakaszban viszont nyolc ponttal alulmaradt a paksiakkal szemben.

- Mindkét félnek nehéz meccs lesz, gondolom, mert mindkét csapat az előző fordulóban nem várt vereséget szenvedett. Én mindenképpen jobb védekezést várok, mint ahogy játszottunk az első két fordulóban - válaszolta telefonos megkeresésünkre Dzunics Braniszlav, az Atomerőmű SE vezetőedzője.

A kaposváriak szerint is a megfelelő védekezésen lesz a fő hangsúly a mérkőzésen, de a jó egyéni teljesítmények is kellenek a sikerhez. A KKK-t erősítő Jancsikin Braniszlav meccsek óta eredményesen kosárlabdázik, remélhetőleg így lesz ez szerdán is.

- A Paks ellen szeretnénk egy nagy meccset játszani, mi leszünk hazai pályán és a legjobb tudásunk szerint akarunk küzdeni a közönségünk előtt. A legfontosabb, hogy a védekezésünk jól működjön. Fizikálisan rendben vagyunk, a csapat nagyon várja a mérkőzést, a többit szerdán meglátjuk - vélekedett a meccs előtt Jancsikin Braniszlav.

A KKK centere, Fahro Alihodzic számára is kulcsfontosságú lesz ez a mérkőzés. A próbajátékon lévő kosarasnak ez lesz az utolsó lehetősége, hogy meggyőzze tudásáról a szakvezetést.

A Kaposvár-Paks NB I/A csoportos bajnoki rangadó szerdán 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

Címkék: atomerőmű, kkk, 2014, nb1, sport