Bepótolta elmaradt mérkőzését is a női asztalitenisz NB I. nyugati csoportjában a Kaposvári AC. A lányok ellenfele a tavalyi bronzérmes Kanizsa Sörgyár volt, és a vendégek magabiztosan tekintettek a mérkőzés és a bajnokság elé is.

- Biztos győzelmet várunk, ugye az a tét, hogy ezt a bajnokságot meg is nyerjük. Nem mondom azt, hogy ez sikerülni is fog, de nagyon reméljük, hogy a dobogós helyezés benne lesz a csapatnak - mondta Tóthné Szász Kinga, a Kanizsa Sörgyár SE játékosa.

A mérkőzés esélyesének ennek megfelelően a vendégek számítottak.

- A Nagykanizsa az általában megver bennünket, mert három-négy egységes játékosa van, ami azt jelenti, hogy számszerűen is szinte annyit nyernek, hármakat-négyeket tudnak nyerni, nálunk meg ugye az újonc két kislánnyal ez nem oldható meg - válaszolta Kátainé Váradi Gyöngyi, a Kaposvári AC vezetőedzője.

A hazaiak ezért is igyekeztek némi tapasztalatot csempészni a csapatba.

- Erősítettünk most egy játékossal. Körmendi Orsolya visszajött hozzánk, Ausztriában ping-pongozott és visszajött, őt leigazoltam. Erősebb lett a csapat ezáltal, de én úgy gondolom, az eddigi elment meccsek alapján, hogy most sem tudjuk, csak megszorítani a Nagykanizsa csapatát - tette hozzá, Kátainé.

Részben be is vált az erősítés, hiszen nagy csatát és öt 3:2-es mérkőzést hozott a találkozó, ahol végül 10:8-ra nyert a Kanizsa Sörgyár. A hazaiaknál a Baksa-Körmendi páros mellett, Fekete, Körmendi és Magyarcsik kettő-kettő, míg Baksa egy sikerrel zárta találkozót. Folytatás a hétvégén a Győr otthonában.

Címkék: kanizsa sörgyár se, kaposvári ac, , nb1, sport