A Viharsarokban kellett helyt állnia Márton Gábor legénységének az NB II. 9. fordulójában. Az első helyzetek a hazaiak előtt adódtak. Előbb egy 30 méteres szabadrúgással veszélyeztették Rusák kapuját, majd pedig a 12. percben már a vezetést is meg tudták szerezni. Kertész vehette át a labdát a félpályánál, ellépett a védője mellett és jó 20 méterről a felső lécre vágta a labdát, ami onnan be is pattant. Nem sokkal utána Hadaró tekert rá egy labdát a hazaiak kapujára, Póser viszont bravúrral fogta a fiatal védő próbálkozását. A 27. percben Kovács Tamás szúrt rá egy szabadrúgást 20 méterről, lövése centikkel ment el a kapu mellett. Több említésre méltó helyzet pedig nem volt már az első félidőben.

A második félidő már nem hozott igazán jó játékot. A félidő legnagyobb helyzetét Borbély hagyta ki a félidő közepén. Akkor 20 méterről lőhetett szabadrúgást, de Rusák bravúrral fogta a lövését. A 74. percben Zsdrál is eleresztett egy távoli lövést, de komoly gólszerzési esély ebben sem volt, így 1-0-ás vereséget szenvedett a Kapsvári Rákóczi a Viharsarokban. Így maradt a középmezőnyben Márton Gábor legénysége.

Békéscsaba 1912 Előre - Kaposvári Rákóczi 1-0 (1-0)
Vezette: Szabó Zsolt

Békéscsaba: Póser, Bényei (Tölgyesi 46.), Koszó, Balog Zs., Juhász, Borbély, Bagi, Berki, Viczián (Lőrinczy 78.), Kertész (Király P. 89.), Szilágyi Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Kaposvár: Rusák - Hadaró, Kovács O., Karacs - Kovács T. (Hampuk 46.), Kiss M., Zsdrál, Lakatos, Albert (Nagy K. 77.), Dominic - Rajczi (Király V. 60.) Vezetőedző: Márton Gábor

Gólszerző: Kertész (12.)

Sárga lap: Borbély ill. Kovács T., Zsdrál

Címkék: nb2, békéscsaba, kaposvár, sport