A Szombathelyi Kittit sérülése miatt nélkülöző kaposvári lányokon nem látszott a találkozón, hogy csaknem 450 kilométert utaztak: az első szettet végig vezetve nyerték meg 25:20 arányban, és a második játszmában is 23 pontig jutottak. A folytatásban aztán átvette az irányítást a brazil és kubai idegenlégióst is felvonultató házigazda, és magabiztosan hozta a harmadik játékrészt.

A Diamant-lányok a negyedik szett közepén találtak újra magukra, és nem mindennapi küzdelem végén maradtak csak alul. Rák Rebeka szinte ember felettit nyújtott, és a többiek is felnőttek a feladathoz, a Nyírsuli így csak a ráadásban vívta ki a 28:26-os sikert. Oláh János együttese nem ijedt meg a jó erőkből álló szabolcsiaktól, és a mutatott játék biztató lehet a folytatás előtt.

Fatum-Nyírsuli – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3:1 (–20, 23, 18, 26)
Nyíregyháza, 400 néző. V.: Csikós, Nagy L.

Nyíregyháza: Erdős, Síkos, Vén, Ribeiro, Hensgperger, Roma. Csere: Botos (libero), Sitku, Aguilera. Vezetőedző: Kőhalmi Richárd.

Diamant: Ihász, Rák, Harmath, Horváth A., Pintér Zs., Szívós I. Csere: Csitári (libero), Jenei, Pedranzini. Vezetőedző: Oláh János.

Címkék: nyíregyháza, diamant, kaposvár, sport