Elsőként a fiatalok próbálhatták ki futballtudásukat a vadonatúj pályán, és nézők több szép gólt is láthattak egymás után. Kaposmérőben 85 gyermek számít igazolt labdarúgónak.

- Igazán pezseg a futballélet Mérőben. tudott dolog, hogy hét utánpótlás csapatot kell működtetnünk, hogy szereplehessünk a megyei I. osztályban. Nagy nyereség lesz nekünk ez a műfüves pálya az iskola mellett, mert a gyerekek korlátlanul tudják használni - mondta Meksz Gyula, a Kaposmérő SE futballedzője.

A mérői műfüves pályát egykori helyi kedvencek adták át: Prukner László és Rajczi Péter egyaránt rúgta a labdát annak idején a település csapatában.

- A Magyar Labdarúgó Szövetséggel karöltve építette a kaposmérői önkormányzat. A teljes beruiházás étéke 28 millió forint, a pálya és a lelátó, ennek a 30 százalékát az onkormányzat állta, a többit a társasági adóból a labdarúgó szövetság tette hozzá - tette hozzá Prukner Gábor, Kaposmérő polgármestere.

A megnyitó ünenpség utolsó részében újra a labda lépett elő főszereplővé. A kaposmérői öregfiúk a Rákóczi és az Újpest korábi nagyjaival mérték össze a tudásukat, a fiatalok pedig értékes aláírásokkal gazdagodtak.

Címkék: avatás, futball, kaposmérő, pálya, sport