A beruházás több mint 4 milió forintba került. Az intézményből a diákok jó része kerékpárral jár iskolába.

Az intézmény igazgatója, Giber Vilmos azt szeretné, ha a kerékpárút egészen a kollégiumig vezetne: "A Hegyi utca meghosszabítása itt csatlakozhatna a mögöttünk lévő utcához, ha azt meghosszabbítanák, akkor a gyermekeink sokkal védettebben és biztonságosabban juthatnának el az intézményekbe. Hisz a négysávos úton nem szabad kerékpározni."


Bringatároló a Klebelsberg KollégiumbanBringatároló a Klebelsberg KollégiumbanBringatároló a Klebelsberg KollégiumbanBringatároló a Klebelsberg KollégiumbanBringatároló a Klebelsberg KollégiumbanBringatároló a Klebelsberg KollégiumbanBringatároló a Klebelsberg KollégiumbanBringatároló a Klebelsberg KollégiumbanBringatároló a Klebelsberg Kollégiumban
Bringatároló a Klebelsberg Kollégiumban
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az átadást követően, kerékpáros napon népszerűsítették a kétkerekes közlekedést: előadásokkal, oktató filmekkel, elsősegélynyújtó bemutatóval és ügyességi versenyekkel várták a kollégium diákjait.

A kollégium az elkövetkező egy hónapra, értékes ajándékokért vetélkedőket is hirdetett. Egyrészt rajz- és fotópályázatot, melynek célja a közlekedési szokások újszerű bemutatása, másrészt egy úgynevezett „Kerékpárral iskolába” versenyt. Itt az a cél, hogy az 5 fős csapatok az egy hónap alatt, minél több alkalommal induljanak biciklivel iskolába.  

Oláh Lajosné alpolgármester az átadáson hangsúlyozta: "Kaposvár számára rendkívül fontos a kerékpáros közlekedés támogatása, ezért alakítottunk ki 2012-ben kerékpáros közlekedésre alkalmas útvonalakat, ezért készült el a Desedát megkerülő, új kerékpárút, és ezért avattunk nemrégiben ugyanilyen kerékpártárolót a Táncsics Mihály Gimnáziumban is."

A beruházás a „Kerékpártároló kiépítése a Klebelsberg Kollégiumban” (KEOP-6.2.0/A/11-2011/0191) elnevezésű projekt keretében, mintegy 4,3 millió forintból, európai uniós támogatással valósult meg.

Címkék: tároló, Klebelsberg Kollégium, bringa, kerékpár, sport