A kaposvári férfi röplabdacsapat hosszú évek után szorult a második helyre a nagy rivális Kecskemét mögött a bajnokságban és a kupában, így a következő évadban egyértelmű a cél: az elsőség visszaszerzése. A klub vezetői a sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Bagics Balázs után újabb válogatott játékost igazoltak, így immár a center Szabó Alpár is a somogyiakat erősíti. A csapat két nemzetközi felkészülési tornán vett részt, és Szlovéniában, majd Horvátországban is a második helyen zárt. A hétvégén rajtoló NB I-es pontvadászat első fordulójában a Győr látogat Kaposvárra. Demeter György vezetőedző kiemelte: a felnőtt keretbe már hatan kerültek be a Kaposvári Röplabda Akadémia növendékei közül, négyen pedig egyetemi tanulmányaik mellett ütik a labdát.

Az 1. MCM-Diamant női együttese hat év után jutott újra a legjobb nyolcba, és az előttünk álló szezonban sem szeretné alább adni. A célok eléréshez három olyan röplabdázót szerződtettek Horváth Alexandra, Jenei Andrea és Szombathelyi Kitti személyében, aki legutóbb Újpesten szerepelt. Az idén 45 éves egyesület 14 fős keretében tíz saját nevelésű játékos kapott helyet, akik közül öten a Kaposvári Egyetem hallgatói.

A kaposvári önkormányzat továbbra is támogatja a röplabdát - jelentette be a városi sportbizottság elnöke, Dér Tamás. A két élvonalbeli csapat és a kétszáz helyi fiatalt foglalkoztató akadémia összesen csaknem 30 millió forintot kap a következő szezonra.

Címkék: diamant, fino, sport, röplabda