Hosszú évek óta a Deseda duatlon keretein belül rendezi meg a kaposvári MA-VIK TC a sportág diákolimpiai megyei döntőjét. A fiatalok öt korcsoportban versenyeztek, a tét az országos fináléba jutás volt.  

A barcsiak is jól teljesítettek a diákolimpián. Csilling Molnár Anna csapatban és egyéniben is a dobogó tetejére állhatott fel az I. korcsoportban.

Az ország pedagógusait és pedagógusjelöltjeit ezúttal is külön megmérettetés várta, és a felnőtt korcsoporttól egészen a veteránig megyei bajnokságot is rendeztek a szervezők. A sprinttávú versenyen Lábodi Laura is rajthoz állt, aki 1 óra 15 percen belüli időt tűzött ki magának.

Lábodi Laura esélyeshez méltóan nyerte a viadalt, a felnőtt férfiak mezőnyben pedig a nagyatádi Tóth Gábor állhatott fel a dobogó tetejére.


A diákolimpián két kaposvári siker született. Az "A" kategóriában szereplő táncsicsos Veres Petra a VI. korcsoportos leányok mezőnyében, a "B" kategóriában induló munkácsys Somogyi Miklós pedig a IV. korcsoportos fiúk között lett első.

A legtöbb aranyérmet a siófoki és a barcsi sportolók szerezték, de jutott első hely Fonyódra, Barcsra, Balatonlellére és Nagyatádra is.

Az országos döntőt október 11-én Rádpusztán rendezik. 

Címkék: duatlon, fut, Deseda, kerékpár, sport