A házigazda Kaposvári Sportközpont és Sportiskola fiataljai 14 egyesület közül a hetedik helyen fejezték be a küzdelmeket.

Tizennégy egyesület fiataljai sorakoztak fel a kaposvári városi sportcsarnok küzdőterén, a 2014-es utánpótlás kötöttfogású birkózó országos csapatbajnokság megnyitóján. Dér Tamás sportbizottsági elnök és Szerb György városi sportreferens köszöntője után három szőnyegen kezdődtek meg a küzdelmek.

- Ez abból a szempontból rangos verseny, hogy nem csak egy korosztályt érint, hanem a kadeteket és a juniorokat is, ők alkotnak egy csapatot, és országos döntőről lévén szó, nagyon rangos viadal - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője, Takács László.

A mindig jő erőkből álló ceglédiek fiatal csapatukkal a középmezőnyt célozták meg.

- Mindig más verseny ez, mint egy egyéni, más a hangulata is. jó erőfelmérő, plusz versenyzési lehetőség. Az idősebb korosztályban egyre kevesebb a verseny, és ez egy plusz versenylehetőség ennek a korosztálynak. Hasznos, és jó csaták ígérkeznek - mondta Ceglédi VSE vezetőedzője, Papp Ferenc.

A kék szerelésben látható kaposváriak kiemeltként várták a sorsolást, és szerették volna az első helyen zárni a csoportkört. Ehhez a két riválist kellett volna - szó szerint - két vállra fektetni. Sajnos, ez ezúttal nem jött össze. A fiúk a Pénzügyőrtől szoros csatában kaptak ki két ponttal, az érdieket viszont nagy fölénnyel győzték le, ami a második helyre volt elég.

- A felállásunk egész jó, de sok olyan súlyunk van, ahol tolni kellett az embert, ez annyit jelent, hogy egy súllyal feljebb indulunk. A csb annyiban különbözik az egyénitől, hogy a meccsekért pontok járnak, ezt összesítik, és úgy jut tovább a csapat - árulta el Bak Barnabás.

A Kasi ezek után az 5-8. helyekért folytatta, és megverte az egrieket, de kikapott a Ceglédtől és a Vasastól. Takács László vezetőedző tanítványai így a hetedik helyen fejezték be a csapatbajnokságot.

A legjobb utánpótláskorú birkózók előtt most is ott vannak a példaképek: a magyarok az idei világbajnokságon is megőrizték a helyüket a z élmezőnyben.

- Három érmet is sikerült szerezni, ebből két ceglédi volt. Tamásnál reménykedtünk, a két Lőrincz testvér bronzérmet szerzett, aminek örülünk. Bácsi Péter pedig hosszú idő után vb-címet szerzett. A kötöttfogású még mindig ott van az élmezőnyben, és reméljük, ez a tendencia marad - tette hozzá Papp Ferenc.

Az idei utánpótlás csapatbajnoki címet a dorogiak szerezték meg két fővárosi vetélytársuk, az ESMTK és a Pénzügyőr előtt.

Címkék: birkózás, kaposvár, sport