Nem utazott el a horvátországi tornára a sérült Bagics és Vajda, a beteg Tóth és a családi okok miatt hiányzó Juhász sem, így Demeter György a Kaposvári Röplabda Akadémia több tehetséges, utánpótlás-válogatott fiataljának is lehetőséget adott. Az első meccset négy szettben nyerte meg a Fino a szlovén Sempeter ellen, míg a másik ágon a rendező Nedelisce együttese 3-0-ra verte az NB I-es sümegieket. A döntőben egyértelmű volt Centrometal fölénye, így végül három játszmában eldőlt az aranyérem sorsa. 

A Fino hamarosan visszavághat ezért a vereségért, ugyanis csütörtökön Kaposvárra látogat a horvát együttes. Ez a találkozó lesz a főpróba a hétvégén rajtoló bajnokság előtt. 

Demeter György: A múlt heti, muraszombati tornához hasonlóan ez a két mérkőzés is jól szolgálta a felkészülésünket. Sérülések, betegségek és egyéb okok miatt több fiatal is útra kelt velünk, és mivel nem voltak centereink, kényszerből közülük ketten játszottak ezen a poszton. A két összecsapás minden hibánkra rámutatott. Támadásban voltak gondjaink, de nyitásban és nyitásfogadásban is többet vártam a csapattól. 

Nedelisce Kupa, Horvátország

Elődöntő:

Fino Kaposvár SE – OK Síp Sempeter 3-1 (22, 23, -14, 19)

Fino: Magyar B., Bozóki, Bögöly, Németh F., Rása, Pavlényi. Csere: Deák (libero), Keen, Hanga, Kulcsár. Vezetőedző: Demeter György.

Döntő:

OKM Centrometal – Fino Kaposvár SE 3-0 (20, 23, 19)

Fino: Magyar B., Bozóki, Bögöly, Németh F., Rása, Pavlényi. Csere: Deák (libero). Vezetőedző: Demeter György.

 

Címkék: fino, röplabda, sport